Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Teroristé pomohli „popravit“ českou cestovku. Klienty zděsily útoky

Autor: ula - 
23. září 2016
18:07

Hlavní sezóna letních zájezdů pomalu končí a s ní i některé cestovní kanceláře. Například brněnská Quality, která to oznámila na svém facebookovém profilu. Cestovka má podle oficiálního prohlášení pojištění proti úpadku, proto by měla všechny pohledávky klientů uhradit. Jako důvod ukončení činnosti uvedla Quality Travel neshody s partnery a také neklidnou situaci v Evropě, která zapříčinila pokles zájmu o určité destinace.

Jednatel cestovní kanceláře Marek Malý se klientům na Facebooku omluvil a slíbil maximální součinnost s pojišťovnou při řešení pojistné události. 

Problémy kvůli terorismu 

„Hlavním důvodem nastalé situace bylo jednak neseriózní jednání některých našich obchodních partnerů, a dále problémy se zahraničním partnerem na Lago di Garda, který přesto, že jsme úspěšně spolupracovali po několik sezón, upřednostnil v letošním roce klienty z jiných zemí, kde očekával vyšší okamžitý zisk. Dále neklidná situace v celé Evropě způsobená teroristickými útoky způsobila pokles prodeje zájezdů, a vzhledem k tomu, že se naše cestovní kancelář na tyto evropské destinace zaměřovala, způsobila nám tato situace obrovské potíže, “ uvedl v oficiálním prohlášení jednatel.

A dodal: „Celou situaci završil pronajímatel kancelářských prostor, z jehož strany nám byla v tomto týdnu zadržena veškerá výpočetní technika. To ve výsledku vedlo k naší neschopnosti dále poskytovat služby a dostát některým našim závazkům.“

Blesku.cz zároveň řekl, že v zahraničí má cestovka v současné době dva autobusy na poznávacích zájezdech, které se vrátí podle plánu.

Cestovní kancelář je pro klienty dostupná na čísle 602 402 555, případně se mohou obrátit na Slavia pojišťovnu s nahlášením škodné události nebo i na tel. číslo 255 790 111.

Terorismus výrazně ovlivnil cestovní ruch

Podle Kateřiny Petříčkové, výkonné ředitelky Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, bezpečnostní situace v Evropě výrazně ovlivnila cestovní ruch. Klienti se některým destinacím vyhýbali.

„Některé cestovní kanceláře se tomu přizpůsobily, některým se to nemuselo podařit,“ vysvětlila Blesk.cz Petříčková a dodala: „Na českém trhu cestovních kanceláří je jasně vidět, že postupně zůstávají hlavně prověřené a dlouholeté cestovní kanceláře, neboť v letošní velmi složité sezóně zájezdů jsme dosud zaznamenali pouze dva úpadky, a to v lednu a nyní v září, tedy před a po hlavní turistické sezóně.“ Zároveň dodala, že lidé už začínají určité destinace znovu vyhledávat, protože situace byla přes léto v některých oblastech klidná. 

 

 

Zobrazit celou diskusi