Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drogový skandál na Hradě: Člen Hradní stráže prodával marihuanu

Autor: Tomáš Belica - 
23. září 2016
05:00

Porno, vydírání prostitutek, orální znásilňování a teď drogy! Série skandálů v řadách elitní Hradní stráže neskončila: jednoho z prezidentových vojáků teď chytili se čtyřmi kilogramy marihuany!

Informace Blesku o zatčení četaře M. G. (jeho celé jméno redakce zná) potvrdila Vojenská policie. Poddůstojník nabízel v oblasti pražského náměstí Republiky k prodeji čtyři kilogramy marihuany neboli »trávy«.

„K zadržení příslušníka Hradní stráže v uvedené lokalitě došlo, skutečně se jednalo o obchodování s marihuanou,“ sdělila mluvčí Vojenské policie Lenka Haberová. Tím četařova asi čtyřletá kariéra u armády skončila.

„Vždycky mě přitahovaly uniformy a sloužit u Hradní stráže je vlastně čest. Je to reprezentační jednotka. Táhlo mě to na Hrad od dětství,“ svěřil se přitom M. G. asi před rokem redaktorce Blesku. Té ukazoval zázemí jednotky, která má na starost vnější ochranu Hradu.

„Ono je dobré, že jsme tady s klukama, s nimiž se známe, je to druhá rodina, takže se člověk těší, že ty ostatní uvidí a popovídá si. Pak to utíká,“ liboval si tehdy. Jenže co už se mu asi tolik nelíbilo, byl žold. Platy členů stráže začínají na 35 tisících.

„On sám ty drogy neužíval, ale chtěl si tím asi přivydělat,“ domnívá se jeden z jeho bývalých kolegů. Podle něj se také M. G. po odchodu od jednotky ihned »hodil marod«. „Ano, jsem na nemocenské. Ale proč o tom píšete? Já jsem na tom psychicky nebyl dobře a teď mě do toho zase dostáváte,“ reagoval M. G., když ho Blesk se zjištěním konfrontoval. „Vůbec nevíte, o co šlo,“ řekl s pláčem M. G. Proč si kvůli droze zničil kariéru, po telefonu ale řešit nechtěl.

„Drtivá většina příslušníků Hradní stráže jsou bytostní profesionálové, a proto jde jen o ojedinělý incident,“ sdělil k tomu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Jenže skandálů bylo na jednu jednotku – která na zájemcích vyžaduje hlavně správnou výšku a příjemný kukuč – až příliš.

Možná i proto byla před časem pro příslušníky stráže zavedena povinnost podrobit se bezpečnostní prověrce na stupeň »důvěrné«. Četař M. G. jí prošel, přesto mu teď za obchodování s nebývalým množstvím drogy hrozí až pět let v base.

pepen ( 23. září 2016 10:40 )

Jsme přeci v Čechách-tady je možné vše!!!Jsme prohnilá země zkrz na zkrz!!!Povod,tunel,zlodějina kam se podíváte!!!Jak nedávno psali o Česku-jsme Las Vegas východního bloku.Praha je plná gambleru,feťáků,alkoholiků,zlodějů,podvodníků a bezdomovců a stát s tím nic nedělá!!!!Máme být na co hrdý Češi!!!!!!

salto ( 23. září 2016 08:29 )

Jasný že za to může Zeman a taky Putin

jakobforman ( 23. září 2016 08:25 )

Žeby dvorný dodávateľ pre Miloša?

snehulak ( 23. září 2016 07:25 )

Autor článku i někteří tady jsou pěkní pokrytci. Hradní stráž nejsou Zemanovi vojáci. To by jimi byli nakonec i ti naši Hrdinové, co pomáhají USA v okupaci Afganistánu, vzhledem k tomu že je i jejich vrchní velitel, z funkce prezidenta. Mimochodem, to jste si všimli, že i onen Gazdík ze STAN, co tu pronáší občas svá moudra, býval členem hradní stráže? (Ale tehdy to byl, podle zdejšího názvosloví Havlův voják.)

reditelzeme ( 23. září 2016 07:21 )

tot je práce ODS a TOP09. Kdy ti zm.di Fiala a Kalousek potáhnou z politiky. Uslintanej Fiala papouškuje slova nějakého našeptávače a Kalousek pořád jen straší komunistama. Zrovna ten, co má máslo na hlavě s padákama. Fiala mele pořád dokola to stejné a u jeho projevů by člověk usnul. Doufám, že dál tu bude ANO a ČSSD. A ti zmetci z pravicových stran potáhnou.

Zobrazit celou diskusi