Bylo sotva po poledni, když vyjížděli městští policisté z Opavy na jedno dětské hřiště. Podle oznámení jedné z žen, která zde trávila s dětmi den, je poblíž muž, který masturbuje.Když hlídka dorazila do sadů, všimla si ženy s kočárkem, jak nenápadně ukazuje na přilehlý keř. Zakročující strážník využil svého zákonného oprávnění a zapnul si služební kameru,“ uvedla mluvčí Petra Wittek Stonišová.

Strážník za keřem skutečně našel popisovaného muže, jak pozoruje dění na hřišti. Dotyčný si levou rukou držel stažené kalhoty, pravou penis a prováděl masturbaci. Svým jednání se dopustil hrubé neslušnosti na místě veřejnosti přístupném, proto jej strážník omezil na svobodě,“ informovala mluvčí.

Na místo byla přizvána i státní policie. Muž byl požádán o prokázání totožnosti, ale doklady u sebe neměl a nebyl schopný nadiktovat osobní údaje. „Jelikož byl viditelně pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky, strážníci u něj provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,71 promile alkoholu,“ dodala Stonišová s tím, že muže se díky místní znalosti podařilo identifikovat jako 60letého seniora ze Skřipova.