Milovníci tohoto zimního sportu vědí, že Itálie vyhrává všechny disciplíny v závodu s českými horami. A to ať už bychom hodnotili upravenost sjezdovek, množství sněhu či kvalitu ubytování. NEV-DAMA přináší 3 tipy, kde to letos v Itálii bude stát za to.

 

„Hitem sezony budou opět animační programy.  Oblíbený dětský klub Ski Funtazie se od moře přesunul až na horské štíty a baví děti i v zimě. 5x týdně si tak děti mohou užít lyžování s česky hovořícím instruktorem, zatímco rodiče mohou zdolávat náročnější sjezdovky. V podvečer na ně pak čeká zábavný program s ostatními kamarády,“ uvedl Jan Bezděk z NEV-DAMY. Ski Funtazii letos naleznete ve střediscích Val di Fiemme, Pejo, Monte Bondone, Sella Nevea – Canin, Santa Caterina a v Aprice.

 

Aprica: rodinné středisko i pro náročnější lyžaře

 

Autor: NEV-DAMA

 

Středisko Aprica se i přes svou nálepku klidného rodinného střediska může pyšnit slušným procentem náročných tratí, což jistě ocení zdatní lyžaři. Zároveň jsou zde i areály se sjezdovkami pro ty nejmenší. Ve středisku je možné vyzkoušet i mnoho dalších aktivit – snowpark, skialpinistické tratě nebo rušný noční život v centru městečka. Do střediska se dostanete z Prahy za 725 kilometrů.

 

Dlouho jste nelyžovali a bojíte se vyrazit do Alp? Už nemusíte. Právě pro Vás je na vybraných sjezdovkách připraven instruktor zdarma. Během dvou hodin si s ním můžete oživit a vypilovat Vaši techniku.

 

Livigno: nákupy i lyžování

 

Autor: NEV-DAMA

 

Alpské středisko na severu Itálie Livigno nabízí pestrobarevnou paletu všech možných sjezdovek. Najdete zde bohaté možnosti pro začátečníky, ale i nejnáročnější místa pro odvážné. Snowboardisty potěší nejrozsáhlejší a nejdokonalejší snowpark v celých italských Alpách. Běžkaři ocení až 40 kilometrů perfektně upravených udržovaných běžeckých stop. V Livigno si můžete užít bohatou škálu polyžařské zábavy včetně nového wellness komplexu Aqua Granda. Středisko je od Prahy vzdálené 655 kilometrů.

 

Livigno je poslední bezcelní zónou v rámci Evropské unie, je tak ideálním místem pro nakupování. Naleznete zde obchody snad všech známých módních značek a pořídíte levně alkohol, tabákové výrobky nebo pohonné hmoty. 

 

Sappada: zkrácené pobyty i autobusem

 

Autor: NEV-DAMA

 

Malé středisko Sappada se nachází v kouzelné krajině východních Dolomit a sestává ze čtyř částečně propojených lyžařských lokalit s převážně nenáročnými tratěmi. Je vhodné pro středně pokročilé lyžaře i začátečníky. Poutá tak často pozornost rodin s malými dětmi. Ve středisku naleznete zábavní dětský park Nevelandia i lyžařskou školu. Nespornou výhodou je možnost zkrácených pobytů po celou sezonu. Do Sappady je to z Prahy 720 kilometrů.

 

„U výše uvedených středisek můžete využít i tzv. garanci sněhu, kdy klientům nabízíme možnost zrušit v okrajových termínech sezony lyžařský zájezd bez stornopoplatků, pokud by před odjezdem hrozil nedostatek sněhu,“ dodává Bezděk. 

 

Kam dále na lyže:

 

Vlekaři v Jeseníkách zasněžili svahy. „Brutální oteplení“ jim vzalo statisíce

 

Jeseníky: ráj na zemi pro lyžaře i běžkaře 

 

Lyžování i turistika v okolí Praděda - okuste Jeseníky