Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaplatím pohřeb, nabízí majitel psů, kteří zabili malého chlapce (†5)

Autor: jp, dce - 
20. září 2016
18:15

Útok psa, který v neděli vyděsil Česko, stále nemá jasného viníka ani příčinu. Majitel smečky Pavel H. je celou věcí zdrcen a je připraven nést následky. Otci, který byl v současné době navíc na chlapce sám, nabídl, že zaplatí pohřeb.

K celé věci došlo v neděli odpoledne v Lužci nad Cidlinou na Královéhradecku. Otec i s pětiletým chlapcem přišli ke známému pro vozík za auto. Chlapce asi konverzace dvou dospělých moc nebavila, a tak se rozeběhl na druhou stranu pozemku, kde byli volně puštění i psi.

Po deseti minutách si dospělí všimli, že děcko zmizelo, to už ale bylo pozdě. „Pak to šlo ráz na ráz a ten pohled na zadávené dítě s prokousnutým krkem si budu pamatovat do konce života,“ řekl Pavel Deníku.

Útok si však stále nedokáže vysvětlit, protože chlapec se mezi smečkou pohyboval bez problémů už při návštěvách několik dní před útokem. Na psy byl navíc zvyklý, protože jeho otec je také chová, a dokonce je kynolog.

„Cítím vinu a je mi z toho špatně. Byl to šikovný kluk, na kterého byl jeho otec momentálně sám,“ řekl tichým roztřeseným hlasem. „Zkoušel jsem mu volat, ale nepodařilo se mi s ním spojit, takže nevím, jak teď na tom je. Chtěl jsem mu nabídnout, že bych zaplatil náklady za pohřeb a pomohl mu, jak jen můžu,“ litoval otce tragicky zesnulého dítěte.

zednikova30 ( 21. září 2016 21:09 )

Koukám že jste tu samí chytráci.jen kdyby se něco podobného stalo někomu z vás pak by jste asi takhle chytří nebyly.Nikdo z vás neví co se tam přesně stalo hlavně že neustále urážíte lidi které ani neznáte.

izajic ( 21. září 2016 12:33 )

 Milej Pavle H z Luznice..nemel jsi chovat psy,zodpovidas za ne. Pokud by se toto stalo memu diteti, ver, ze bys uz mel uplne jine starosti, nez vyjadrovat litost....

HahaBimbi ( 21. září 2016 10:57 )

 Co ja pamatuju, tak na vsi se rikalo, ze pes patri na retez, ne do svetnice a v noci na volno hlidat zahradu....jinak ne .....ze je na praci a ne na hrani.

lobotom ( 21. září 2016 00:10 )

Brambory by byly jen jako příloha. Hlavní chod by byl guláš z těchto pravěkých náhražek zabezpečovacího zařízení.

eremita ( 21. září 2016 00:00 )

Diskuse je plná moralistů, chovatelů, vychovatelů, přátel dětí, odpůrců psů i otců. Co se stalo, je nepředvídatelná tragédie. Psi chlapečka znali, jenže stačí maličký impuls, kterým smečka zareaguje negativně. A obviňovat tátu, že spustil pětileté dítě z očí? Alibismus. Prostě mnoho lidí nešťastných a kluk po smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání