Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutální útoky kudlou v Trutnově: Pořezáni byli čtyři lidé

Policejní stanice v Trutnově
Policejní stanice v Trutnově  (Autor: Blesk - Jitka Žigová)
Autor: ČTK - 
20. září 2016
14:47

Neznámí útočníci od pátku do neděle napadli na různých místech v Trutnově čtyři lidi. Tři lidé utrpěli řezná či bodná poranění, jednoho agresor napadl pěstí. Policisté žádají svědky o poskytnutí informací, které by mohly vést k dopadení pachatelů. Ve městě se také od víkendu pohybuje zvýšený počet hlídek, uvedla královéhradecká policie.

První útok se stal v pátek večer u cvičiště kynologického spolku na cyklostezce u řeky Úpy, kde neznámý muž - cyklista zaútočil na mladou ženu, které způsobil bodné poranění a z místa ujel. „Zraněná žena byla převezena a poté i hospitalizována v trutnovské nemocnici,“ uvedla mluvčí.

V sobotu ráno neznámý pachatel v Křižíkově ulici napadl po slovní a fyzické potyčce muže, kterému způsobil řezné poranění. O několik minut později v Horské ulici napadl útočník pěstí po slovním sporu mladíka. Napadený podle policie vypověděl, že útočníkem byl muž snědé pleti v bílém triku, kterého doprovázela žena rovněž snědé pleti.

Poslední případ se stal krátce po půlnoci na neděli 18. září, kdy u železniční zastávky neznámý pachatel napadl nožem třiačtyřicetiletého muže, kterému způsobil řeznou ránu v horní polovině těla a několik povrchových zranění. Policisté upozorňuje obyvatele, kteří se budou v nočních hodinách pohybovat v Trutnově, aby byli opatrní a více si všímali svého okolí.

V případě podezřelého chování neznámých lidí se mají obrátit na linku 158. Policie uvedla, že podobné útoky nebyly v minulých týdnech ani měsících v Trutnově zaznamenány. Policisté také žádají případné další napadené, aby se dostavili na nejbližší služebnu a útok nahlásili. Kriminalisté případ vyšetřují jako přečiny výtržnictví a pokus těžkého ublížení na zdraví a dále jako přestupek proti občanskému soužití.

fotrpjotr ( 20. září 2016 16:45 )

Tito mladíci mají neomezenou trestní imunitu,proto se ničeho nebojí.

tomtelini ( 20. září 2016 15:35 )

Byl to cigán v bílém tričku. Takže popis už mají.

ohrazenice ( 20. září 2016 15:10 )

Konec bezpečné ČR. Viníci se nenajdou nebo to budou pomatenci kteří nemají nic společného s terorem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání