Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední sbohem! Manželka tragicky zesnulému záchranáři poslala dojemný vzkaz do nebe

Autor: rc - 
20. září 2016
22:43

Dojemný vzkaz do nebe!  Slovensko se dnes loučí s tragicky zesnulými záchranáři, kteří zemřeli poté, co se s nimi během záchranné akce zřítil vrtulník. Manželka jednoho z mrtvých záchranářů všechny dojala dopisem, který napsala svému manželovi do nebe…

Tragédie se stala začátkem září. Skupina záchranářů zasahovala v noci u města Strelníky u Bánské Bystrice, když se s nimi při převozu pacienta do nemocnice zřítil vrtulník. Při nehodě zemřeli čtyři lidé, záchranář Ján Rušin, lékařka Patrícia Krajňáková, pacient a také František Bartoš.

Právě jeho manželka Renáta dojala všechny dopisem, který napsala svému manželovi do nebe a v němž se ptá, zda se má na svého manžela zlobit či se smířit s krutým osudem. „Ferinko můj, dobře jsi věděl, že jsem se bála, když si létal. Bála jsem se velmi a Ty jsi mi říkal: „Neboj Renátko, nic se mi nestane, je to bezpečné.“ A já jsem Ti věřila…Vrtulník spadl a Ty jsi odešel do nebíčka, tak jak to říká tvoje Rebeka…Chybíš nám, chybíš mně, chybíš Rebece a Jakoubkovi. Navždy zůstaneš v našich srdcích a nikdy na Tebe nezapomeneme!“ citoval server tvnoviny.sk. dopis, který děti Renáty a Františka vzaly a vlepily jej do kondolenční knihy.

Poslední rozloučení se statečnými záchranáři se konalo dnes od 10 hodin v konkatedrále Panny Márie Sedembolestnej v Popradě.

Zobrazit celou diskusi