Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muž v USA vzal na strážníka sekáček na maso! Policisté po něm 18krát vystřelili

Autor: ČTK - 
16. září 2016
21:23

Přímo v centru New Yorku se ve čtvrtek večer stal útok na policistu, který pak rozpoutal velkou honičku a hlasitou palbu na ulici plné lidí. Muž, který nebyl spokojen s pokutou za parkování, tam zaútočil na policistu v civilu sekáčkem na maso. Když jej zranil v obličeji, útočníka během pronásledování zasáhli další policisté celkem osmnácti výstřely. Lehce zraněni byli další dva policisté, žádný z civilistů k újmě nepřišel, informovala televize NBC.

Dvaatřicetiletý Akram Joudeh byl velmi rozezlen, když na svém autě našel policejní botičku, neboť parkoval na nepovoleném místě. Zařízení, které bránilo jeho vozu v odjezdu, se snažil k údivu kolemjdoucích odstranit železnou tyčí. To se mu ale příliš nedařilo, navíc jeho počínání přerušila policejní hlídka.

Joudeh pak vytáhl sekáček na maso a policistům pohrozil, načež se dal na útěk. Jeho pronásledování zaregistroval detektiv v civilu, který se rozhodl prchajícího muže zastavit. Joudeh se však z potyčky s ním vymanil pomocí sekáčku, kterým způsobil policistovi krvavý šrám v obličeji. Pak na něho začali pronásledující strážci zákona střílet a celkem osmnáctkrát zasáhli.

„Mějte na paměti, že právě zaútočil na policistu mimo službu, který má patnácticentimetrový zářez ve tváři. Měl v ruce třiceticentimetrový sekáček. Stříleli tak dlouho, dokud hrozba nepominula,“ hájil před novináři horlivost svých kolegů komisař Jimmy O’Neill. Joudeh svá zranění přežil a nyní je ve vážném, ale stabilizovaném stavu v nemocnici, uvedla NBC.

Útoky na policisty se dostávají do popředí zájmu amerických médií už od července, kdy bývalý voják zabil ostřelovačskou puškou pět policistů v Dallasu během demonstrace proti policejnímu násilí na černoších. Ke zklidnění emocí vůči strážcům zákona vyzval během léta veřejnost prezident Barack Obama. Nedávné případy úmrtí několika černochů při policejních zásazích však opět zvýšily napětí.

fotrpjotr ( 17. září 2016 02:10 )

U nás by měli policajti smůlu.

gabreta ( 17. září 2016 00:36 )

Sekáček nakonec u sebe má každý člověk běžně, pro případ nesouhlasu s pokutou že? Hlavní je, že to nebyl žádnej terorista, jen běžnej, opálenej a hlavně slušnej občan! Nejhorší byl ten neadekvátní zákrok policajtů, když střílí tolikrát na záda toho chudáka, když při tom nehrozilo přímé nebezpečí! To by se u nás, lidumilů z EU, stát nemohlo!!

Zobrazit celou diskusi