Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Před kriminálem si zajeli do lázní: Rathovi kumpáni Pancová a Kott načapáni v Třeboni

Autor: Marcel Mihalik - 
7. září 2016
16:28

Okolo Třeboně, pasou se tam koně... a šlapou Kottovi na kole! Lidovou píseň trochu rozšířili na 7,5 roku nepravomocně odsouzení manželé Kateřina a Petr Kottovi (46 a 53). Vidina dlouholetého posezení v base je zřejmě donutila pořádně šlápnout do pedálů a prokrvit tak klouby!

V srdci jihočeského města rybníků si na dlouho poslední společné chvilky dosyta užíval Petr Kott s manželkou Kateřinou (dříve Pancovou), kteří byli loni v korupční kauze někdejšího středočeského hejtmana a poslance Davida Ratha odsouzeni k 7,5 roku vězení za organizování tendrů vybraným soutěžitelům.

„Ubytováni byli v penzionu Bílý jednorožec a každý den vyjížděli na kole do okolí,“ popsal Blesku jeden z hostů, který s párem spal pod jednou střechou. Dvoulůžák tu vyjde až na 3300 Kč na noc…

Třeboňské lázně jsou vyhlášené léčbou poruch pohybového ústrojí, revmatických chorob a poúrazových stavů, a to díky slatinným zábalům a koupelím. Zatímco dřív se za korupci odsouzený pár, jemuž soud dokonce zabavil 40milionový majetek, rochnil v bankovkách – po jejichž počítání si dle jednoho z policejních odposlechů Kott pak »holil ptáka« –, nyní je po krk v bahně.

A vyhlídky na radostnější život nejsou nikterak valné. Na otázku Blesku, jak se jim žije s obstaveným majetkem, odpověděl Petr Kott už dříve: „Máme příbuzné, kteří nás podporují, a samozřejmě něco vyděláváme. My sice máme rozhodnuto o zajištění majetku, ale díky příjmu z práce můžeme žít.“ Soud s manžely Kottovými bude pokračovat 31. října.

 VŠE O KAUZE DAVID RATH NA BLESK.CZ ČTĚTE ZDE >>>

zzz77 ( 7. září 2016 23:10 )

Se starým Nečesaným je parťák "na aktivitách", jeho taky nikdo za korupce do lochu nenutí

zzz77 ( 7. září 2016 22:58 )

Aby nespadli z kola jako David a u soudu nechyběli

marlen52 ( 7. září 2016 19:13 )

a kdypak půjde sedět rath nějak se mu nechce

reknirmareno ( 7. září 2016 17:31 )

Deprimujici clanek. Vzdyt ty, kteri se meji radi, tak by NIKDY nemeli byt odsouzeni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa