Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na sociálních sítích lákali dívky k prostituci: Nabízeli jim až 20 tisíc, dopadla je policie

Devětatřicetiletému muži hrozí za obchodování s lidmi až 12 let vězení.
Devětatřicetiletému muži hrozí za obchodování s lidmi až 12 let vězení.  (Autor: FTV Prima)
Autor: ČTK, lm - 
31. srpna 2016
15:19

Královéhradečtí policisté ukončili vyšetřování případu dvou mužů, kteří jsou podezřelí, že lákali nezletilé dívky k prostituci. Obviněni jsou z pokusu o obchodování s lidmi a dalších přečinů. Devětatřicetiletému muži hrozí až 12 let vězení, jeho sedmnáctiletému komplici poloviční trest. ČTK o tom dnes informovala mluvčí královéhradecké policie Hana Klečalová.

Podle policie loni v březnu starší z mužů vymyslel, že mladík bude kontaktovat nezletilé dívky kvůli provozování prostituce. Od března do dubna letošního roku oslovil na sociálních sítích nejméně 11 dívek, které se snažil přesvědčit k prostituci za odměnu od 10 000 do 20 000 korun.

„I když dvě z oslovených dívek s nabídkou souhlasily, přesto nakonec k sexu nedošlo. Jedna si to rozmyslela včas a druhá v okamžiku, kdy zjistila, že by měl být jejím klientem právě starší z mužů. Ten se měl navíc pokusit znásilnit matku svého společníka,“ uvedla mluvčí.

Policisté nyní spis předali na státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby. Starší z mužů si ve věznici odpykává trest za jinou trestnou činnost, mladík je vyšetřovaný na svobodě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání