Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ONLINE: Poslední dny na svobodě? Nečesaný si nechal na rameno vytetovat manželku

Autor: ljš - 
31. srpna 2016
05:00

Každou společnou chvíli si užívají, jako by byla na dlouho poslední. Lukáši Nečesanému (24) totiž hrozí, že ho soud po roce pošle znovu za mříže. Pokud se černý scénář vyplní, jeho milovaná manželka Veronika (23) půjde s ním – alespoň na obrázku, vytetovaná na jeho rameni. Dění ze soudní síně sledujeme ONLINE.


Poslední prázdninový den je pro Nečesaného dnem D. Vrchní soud má totiž rozhodnout o jeho odvolání. Rodina si ale velké naděje nedělá. Už před minulým jednáním, které bylo nakonec kvůli Nečesaného nemoci odročeno, se chystali na nejhorší. „Co jsme měli očekávat, když šel znovu před soudce, který ho tehdy odsoudil na 13 let? V autě jsme měli sbalenou tašku,“ řekla tehdy Blesku Veronika.

Před středečním jednáním zřejmě nebyly její myšlenky jiné. V případě odsuzujícího rozsudku se totiž nedá vyloučit, že Nečesaný poputuje za mříže přímo ze soudní síně. Víkendový romantický výlet na Karlštejn by tak byl na dlouhá léta pro mladé manžele posledním.

Fotky z něj ale odhalily překvapení, které si Nečesaný pro manželku nachystal. Nechal si totiž její tvář ozdobenou andělskými křídly vytetovat přes levé rameno. Není to první kérka, kterou si pořídil. Společně s manželkou mají již několik týdnů nápis na předloktí.  Jde o písmenka V jako Veronika, L jako Lukáš a N jako Natálka a nápisy One love, one life (Jedna láska, jeden život).

Nečesaný je na svobodě teprve rok a čtvrt. Za tu dobu toho už ale hodně stihl. Oženil se, stal se otcem a dodělal školu. Ve svém případu ale od loňského propuštění mnoho radosti nezažil, spíš naopak.

Online dění ze soudní síně:

 
16:14
31. 8. 2016

Vážení čtenáři, ONLINE přenos pro dnešek končí. Pro další exkluzivní informace k případu sledujte dál Blesk.cz. Děkujeme za pozornost.

Celou výpověď korunní svědkyně, která tvrdí, že jí vyšetřovatel Jušta při sexu prozradil, že důkazy proti Nečesanému sám vyrobil, čtěte ZDE>>

 
16:10
31. 8. 2016

Trest je pravomocný. Soudce má na sepsání rozsudku lhůtu 2 měsíce. Až potom se Nečesaný dozví, kdy se bude muset vrátit do vězení.

 
16:09
31. 8. 2016

Soudce potvrdil, že platí Nečesaného trest ve výši 13 let.

 
16:05
31. 8. 2016

„Co se týče svědka Fundy, víme dobře, co je to za osobu, protože to byl náš senát, který se jeho případem zabýval. Jeho motiv chápeme, ale pak tu máme další svědectví, která tvrdí opak a že to mělo být za odměnu. A pak další svědectví, která totéž tvrdí o těchto svědectvích. Vězeňské prostředí je natolik specifické, že nelze svědectví odtud brát příliš vážně. Proto jsme také návrhy zamítli,“ uvedl soudce Lněnička.

 
16:03
31. 8. 2016

„Tvrzení o tom, že poškozená obžalovaného poznala a nikomu o tom neřekla, není pravdivé. Uvedla, že to řekla několika příbuzným a známým. Že to neřekla kapitánu Juštovi, je pochopitelné, protože tam byl ještě s další policistkou, jak vypověděla za účelem ochrany,“ míní soudce.

 
16:00
31. 8. 2016

„Důkazní situace se od posledního jednání nijak výrazně nezměnila ve prospěch obžalovaného. Za zásadní považujeme svědectví poškozené. Retrográdní amnézie je u poškozené pravděpodobná. Otázkou je, kdy tato amnézie začala. Máme za to, že mohla začít až po té první ráně,“ řekl soudce. Jedna z příbuzných Lukáše Nečesaného z první řady odešla.

 
15:59
31. 8. 2016

Rozsudek: Odvolání Lukáše Nečesaného se zamítá.

Kompletní online

První šok přišel v září, když napadená kadeřnice najednou začala tvrdit, že v něm poznala útočníka. Další nemilé překvapení pak následovalo v březnu. To k soudu v kukle nakráčel odsouzený vrah Jiří Funda, který prý policistům řekl, že se mu Nečesaný k útoku na kadeřnici přiznal. Před senátem své svědectví sice v plné míře zopakovat nedokázal, soudu to ale stačilo.

Spokojil se i s výpovědí kadeřnice, kterou přitom zpochybnili znalci, jež pověřil přezkoumáním její paměti. „Neurokognitivní (paměťové) funkce v době po předmětném útoku ani v době líčení 2. 9. 2015 nebyly plně zachovány. Není a nebyla plně zachována tzv. epizodická paměť, což je paměť na události, kterou lze časově charakterizovat jako retrográdní (předúrazová) a anterográdní (poúrazová) amnézie,“ uvedli znalci z Národního ústavu duševního zdraví Klecany, podle nichž poškozená nelže, ale mohla si paměť doplnit pod vlivem okolí. Starší posudky pak mluví dokonce o tom, že je ztráta paměti při takovém zranění „prakticky jistá“.

Fotogalerie Snímky hrůzy po napadení kadeřnice 68 fotografií

Na obou svědectvích pak královéhradecký soudce postavil svůj rozsudek a poslal Nečesaného znovu na 13 let za mříže. Vrchní soud teď může trest potvrdit, úplně zrušit nebo vrátit do Hradce k dalšímu doplnění.

Očekává se také, že se u soudu znovu objeví Jiří Funda. Podle informací Blesk.cz se totiž stále nachází v ruzyňské věznici, která ale nedisponuje režimem zvýšené ostrahy, jejž vrahovi paradoxně uložil stejný soudce, který má na starost Nečesaného případ.

Dění v soudní síni pro vás budeme sledovat ONLINE od 8:30 hodin.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání