Vůči druhým byl velmi rezervovaný. Ani před svými nejbližšími kolegy nikdy nemluvil o svém soukromí. Také novinářům se vyhýbal. „Neběhal o něm jediný drb,“ říkala o něm třeba herečka Antonie Hegerliková (†89). Proč?

Až krátce před svou smrtí o něm jiná herečka, Jiřina Švorcová (†83), prozradila, že byli milenci, ale ona nakonec jeho lásku odmítla a vrátila se k manželovi. Byl to důvod jeho tajnůstkaření?

Sám Řehoř byl dvakrát ženatý, s první manželkou Věrou Krpálkovou žil jen dva roky (1953–1955). Podruhé do toho praštil v roce 1959, kdy se oženil s Janou Semrádovou. Vlastní děti neměl, s druhou ženou adoptovali dceru Žandu, o kterou se pečlivě staral. Častokrát ji bral s sebou do divadla. Jeho druhá žena naopak na jeho představení v divadle nikdy nebyla. Možná právě proto, že věděla o rivalce Švorcové...

K té tíhl i levicovým smýšlením. Velice ho svými politickými názory ovlivnil herecký kolega Jindřich Plachta, který měl silné levicové „přesvědčení“. Od roku 1945 se tak stal oddaným členem komunistické strany, v letech 1955 až 1960 byl Řehoř evidován jako spolupracovník vojenské kontrarozvědky. V roce 1968 ze strany vystoupil.

Byl také vášnivý filatelista, každou neděli chodil na burzy, kde si vyměňoval známky. Pravidelně jezdil na výstavy.

Fotogalerie
6 fotografií