Pondělí 29. srpna bylo již druhým dnem, kdy metropolí MHD jezdí jinak. Téměř na každé tramvajové zastávce najdete informátora v oranžové vestě, který cestujícím poradí, kudy jet. 

„V ulicích máme od čtvrtka spolu s pražským dopravním podnikem nasazených zhruba 100 až 120 informátorů. Ti budou k dispozici na zastávkách cestujícím také v první školní den 1. září a i v pondělí 5. září,“ uvedl tiskový mluvčí společnosti ROPID, která organizuje MHD v Praze, Filip Drápal.

Mimo jiné můžete narazit i na informační stánky. V těch dostanete nejen letáčky s vyznačenými trasami, ale i červené pytlíčky, které obsahovaly želé bonbóny.

Video
Video se připravuje ...

Na Andělu se mohli cestující poradit na info stánku. Eva Fornálová

„Gumoví medvídci jsou pozornost pro cestující, aby změny lépe vstřebávali,“ prozradil Drápal. „Stánky, kde lidé dostanou gumové medvídky a dozví se víc o změnách, jsou umístěné na hlavních uzlech, jako je Anděl, Strossmayerovo náměstí a tak dále,“ upřesnil.

Jak se Pražané popasovali se změnami v MHD?

Redaktoři Blesk Praha se v pondělí vydali do ulic zjišťovat, jak se Pražané ve změnách orientují. 

„Jsem šťastný, jede mi to přímo na náplavku z práce, tak to mám alespoň rychle na pivo,“ řekl Blesk.cz student Jan (23).

„Pro Prahu 6 je to hodně nevýhodné, nikam se nemůžu dostat a musím jezdit autem. V Praze 5 a 6 to teď pro mě jezdí hrozně špatně. Místo do centra, jak jsem byl zvyklý, to jede třeba někam do Modřan,“ rozzlobil se Jakub Krajčí (30).

„Byl jsem překvapený, že mi jezdí osmnáctka nově domů, ta mi nikdy nejezdila. Naštvaný jsem ale, že 20 už nejezdí na Anděl, protože nemůžu bez přestupu do své oblíbené hospody,“ uvedl Marek (29).

Ráno jsem si všiml, že mi přibyly hned dvě linky, což je naprosto super. Ale že bych byl nějak zmatený? To vůbec,“ prozradil Karel (31), který pracuje na Andělu. Změny v jízdním řádu si tak pochvaloval.

Karel se z nových linek těší...
Autor: Efo
Kromě změny v tramvajových linkách čeká Prahu na podzim ještě jedna velká změna v MHD. Očekávají se totiž úpravy ve vedení tras autobusových linek. Tyto změny postihnou zejména jihovýchod a severovýchod Prahy.
Fotogalerie
29 fotografií