Před ceremoniálem v newyorské Madison Square Garden se Beyoncé, která na galavačer přišla oděná do róby z peří od italského návrháře Francesca Scognamigliose v doprovodu své rozkošné dcery Blue Ivy, fotografovala na bílém koberci s matkami Michaela Browna, Trayvona Martina, Oscara Granta a Erika Garnera, jejichž smrt z rukou ozbrojených složek v USA aktivisté označují za projev rasismu. Matky těchto mužů se již objevily na vizuálním albu Beyoncé Lemonade.

Z tohoto alba je i píseň Formation. Za videoklip k ní dostala v neděli Beyoncé několik cen - za klip roku, popový klip, choreografii či režii.

 

V hlavní kategorii video roku soupeřila Beyoncé mimo jiné s britskou zpěvačkou Adele, která neproměnila ani jednu z osmi nominací. Loni v této kategorii vyhrála americká zpěvačka Taylor Swiftová s klipem k písni Bad Blood s hostujícím raperem Kendrickem Lamarem.

Mezi prvními se udělovala cena za hiphopové video, kterou si odnesl kanadský raper Drake za klip k písni Hotline Bling. Nejlepším mužským videoklipem se letos stal klip dýdžeje Calvina Harrise This Is What You Came For, v němž vystupuje zpěvačka Rihanna.

Osmadvacetiletá zpěvačka z Barbadosu Rihanna si z nedělního večera odnesla cenu Michaela Jacksona, která patří umělci s novátorským přístupem k tvorbě videoklipů. Když Rihanna přebírala cenu z rukou rapera Draka, oděná do hedvábné metalické róby, upadla totálně do rozpaků. Drake během předávání totiž pronesl k Rihanně řeč plnou obdivu. „Miluji ji od svých 22 let,“ nechal se slyšet Drake a Rihanna studem jen protočila panenky. O tom, že je mezi nimi něco víc, se už týdny spekuluje. 

Rihanna i Drake se po udílení cen odebrali na afterparty. Jejich společný příjezd jedním autem všechny překvapil. Když pak spolu také odjížděli, bylo to už všem jasné. Na Instagramu Drake během večera zveřejnil jejich společnou fotku s komentářem: „Dnes večer ti všichni vděčně děkujeme za vše, co jsi pro nás udělala. Ovlivnila jsi naše životy, jak nejlépe si mohla. Dnes v noci tě všichni oslavujeme.“

Fotogalerie
41 fotografií