Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chovancovi prodal levně byt. Teď dostal zakázku na jaguary za 11 milionů

Autor: tmp - 
27. srpna 2016
17:23

Pod cenou měl prodat byt ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD), teď dostal údajně státní zakázku za 11 milionů korun. Řeč je o podnikateli Petru Dajbychovi. Ten podle zjištění deníku Právo prodal dvě luxusní limuzíny značky Jaguar ochranné službě, která jimi od června vozí politiky a zahraniční delegace.

Právě Petr Dajbych prodal loni ministru vnitra byt v lukrativní plzeňské vilové čtvrti Bezovka za 3,1 milionu korun. Podle MF Dnes byl 120metrový byt s třicetimetrovou terasou pod cenou. Chovanec ale míní, že cena byla v pořádku, jelikož se tehdy prý jednalo v podstatě o hrubou stavbu.

V této době získal Dajbych také jinou policejní zakázku na dodávku tří terénních aut, což je dohledatelné ve věstníku zakázek. To, že by dostal zakázku i na dodávku luxusních jaguarů za 11 milionů, ale nepotvrdil. „Pokud si koupili jaguary, tak udělali dobře, jsou to kvalitní auta za dobrou cenu, nemám k tomu co říct,“ řekl bez dalších podrobností.

Zakázka není veřejně dohledatelná. Proběhla totiž v režimu utajení. Souhlasil s tím Národní bezpečnostní úřad a v březnu to také schválila vláda.

Jediný Dajbych prý splnil kritéria

Další informace nemohl kvůli režimu utajení sdělit ani mluvčí policejního prezidia Josef Bocán. „Obecně lze sdělit, že při nákupu vozidel pro útvary ochranné služby jsou požadována všeobecná kritéria pro zajištění bezpečnosti chráněných osob s přihlédnutím k požadavkům na reprezentativnost vozidel,“ uvedl Bocán.

Video Jaguary v koloně Angely Merkelové - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Komerční cena vozů Jaguar XJ začíná na dvou milionech korun. Vyšší cenu vozidel Právo vysvětluje speciální výbavou – například jde o pancéř kvůli ochraně převážených osob. Policie údajně oslovila i jiné dealery luxusní aut, například Audi, BMW nebo Mercedes. Jejich nabídky ale byly moc vysoké a dodací lhůty moc dlouhé. Pouze Dajbych byl údajně schopný potřebná vozidla dodat během několika týdnů.

Obě zmíněné limuzíny byly vidět při čtvrteční návštěvě německé kancléřky Angely Merkelové.



joudajoudovy ( 29. srpna 2016 07:24 )

k dane evropske a celosvetove situaci by si zahranicni hoste mohli myslet, ze budou zasazeni sipem, ktery ma skodovka ve znaku. ale takovy jagous, vsem a vsemu utece, a za dva roky, v tichosti, skonci v garazi bafunarskeho lovce.

nezadat1 ( 28. srpna 2016 16:15 )

Doufám,že si nemyslíte,že hajzlík?On je jen velký poctivý křiváček a zlodějíček a hlavně hodně chyt rej,vystudoval práva v Plzni bez maturity za pár měsíců.

rudyptak48 ( 28. srpna 2016 12:12 )

Žijeme ve skvělém Absurdistánu. Dříve jsme ryli dršťkou ve sračkách před zhmotněnou ideou komunismu, teď nám vládnou křiváci, podvodníci a bezpáteřníci. A ti naši policajti, skvělí jsou profíci, když jim jde o život, zdrhnou jak zajíci. Pomáhat a chránit, leda sami sebe, jenom si nahrabat, tam to všechno spěje. Až ti teroristé napadnou nás někdy, bránit se budeme leda tak vidlemi. Policie byla složka vždy prohnilá, navenek se tváří, že lidu prospívá.

barracuda.sro ( 27. srpna 2016 20:05 )

Chlovavec není ministr je to z.m.r.d skorumpovanej.

sores ( 27. srpna 2016 19:14 )

Taková svinstva a zlodějny jaká se dějí za rádoby kapitalismu nebylo ani náhodou za komančů. jděte všichni do politiky a budou z vás boháči pokud budete umět dobře slibovat,podvádět,lhát a krást! To jde čechům výborně!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa