Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (†8) položila život za svou sestru (4)! Během zemětřesení v Itálii ji chránila vlastním tělem

Autor: rc - 
26. srpna 2016
22:31

Zemřela, aby její malá sestřička mohla žít! Při ničivém zemětřesení, které zasáhlo Itálii, zemřely stovky lidí. Mezi nimi i osmiletá dívka Guilia Renaldo, která během ničivých otřesů chránila svou čtyřletou sestru svým vlastním tělem.

Ničivé zemětřesení, které zasáhlo slunnou Itálii, si vyžádalo přes 250 životů, včetně osmiměsíčního miminka. Bez domova se ocitlo 2500 lidí a přeživší se z trosek domů snaží vyprostit 4300 záchranářů. Mezi šťastnými přeživšími je i čtyřletá holčička Giorgia, která v městečku Pescara del Tronto trávila se svou rodinou týdenní dovolenou.

Ve slunném městečku byla se svou starší sestrou Guiliou, rodiči a prarodiči. V době, kdy nastaly první otřesy, byla děvčata sama uvnitř letního domu. Rodiče zrovna odešli navštívit jejich prarodiče.

Ve chvíli, kdy se kolem dívek začaly bortit zdi, si Guilia lehla na svou malou sestřičku, aby ji ochránila před sutinami. Záchranáři je našli po několika hodinách. Naživu bohužel byla pouze Giorgia. „Byly nalezeny spolu po hodinách po zemětřesení,“ řekla DailyMailu Angela Cafini (64), babička holčiček.

„Byly tam spolu. Jedna byla živá a druhá mrtvá. Guilia použila své vlastní tělo, aby svou malou sestru ochránila,“ dodala zdrcená babička. „Je zázrak, že je naživu, ale jsem zdrcená. Ztratila jsem jednu vnučku, ale druhá je naživu.“

Více o ničivém zemětřesení v Itálii naleznete: ZDE!



 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi