Špes (†54), který se v pondělí rozhodl dobrovolně odejít ze světa a pustil si v garáži výfukové plyny do auta, radil zpěvačce nejen v módě a stylu, ale také v osobním životě. A nutno říct, že to s ní myslel dobře. Proto, když koncem 90. let plánovala opustit Ladislava Štaidla (71), snažil se jí to všemožně rozmluvit.

Bylo to poté, co se Iveta namíchla kvůli tomu, že se skladatel po narození Artura hned nerozvedl. „Nic od něj nechci, vezmu si jen Artíka,“ prohlásila tenkrát a Špes se jí snažil přesvědčit, aby to ještě zvážila. Moc dobře totiž věděl, že Iveta Bartošová žije v trochu jiném světě než všichni ostatní.

Její rozhodnutí cítil jako špatné a neprozřetelné. „Vezmi si vše, co ti nabízí. Aspoň do začátku. Vůbec nevíš, co tě čeká,“ snažil se přesvědčit umíněnou Bartošovou před kamarády v salonu Yvett Ajchler. Štaidl jí chtěl tehdy velkoryse darovat mercedes a postarat se jí o bydlení. Narážel ale na tvrdá odmítání. Uražená hvězda si myslela, že jí patří svět a odmítala jakékoliv „milodary“.

Sám skladatel se k této době po letech vrátil. A potvrdil, že Špes měl opravdu dobrý odhad. „Než ode mě Iveta utekla, tak jsem ji vůbec neseznámil s tvrdou realitou všedního života. Ona vůbec nevěděla, co je inkaso, co jsou pojistky, co jsou složenky, kolik stojí život. Všechno jsem manažeroval za ni. V momentě, kdy odešla, tak samozřejmě narazila na tvrdou realitu,“ konstatoval Štaidl.

Iva ale tenkrát Iveta neposlechla a pustila se do života, o kterém dříve neměla ani ponětí, na vlastní pěst. A problémy se dostavily velmi brzy. A gradovaly až do její smrti…

Fotogalerie
25 fotografií