Podle Aleše Brichty by měli mít mladí lidé děti a ne odkládat plození do nekonečna. Zejména, když se do Evropy ženou tisíce imigrantů. Je zde však jeden problém. „Jak chcete podpořit, aby mladí lidi zakládali rodiny a měli děti, když si sečtete náklady na pořízení rodiny a zjistíte, že na to nemáte? Kdyby si to politici s kamarádíčky nerozkradli mezi sebou, bylo by peněz na podporu mladých dost,“ uvedl rázně v rozhovoru pro Magazín MF Dnes.

Podle zpěváka chtějí mladí první kariéru, prosadit se, být úspěšný a v pohodě. A děti mohou přijít na řadu možná až někdy potom. „Je to psychosomatická záležitost vyvolána médii,“ uvedl.

Se svojí manželkou Joannou však děti nechtějí. I když je jeho žena v produktivním věku a podle Brichtovy filozofie by měla rodit jako o závod, plození rázně odmítá. „Přes třicet let říkám, že v životě nebudu mít dítě. Ne kvůli kariéře nebo jak budu vypadat. Skutečně je deset procent žen, které v sobě nemají mateřský instinkt. Já, jak vidím dítě, začnu se klepat, bojím se, nesnáším je,“ uvedla Joanna.

„Já si myslím, že to je na mladých, a ne na nás. Já už jsem si svoje odchoval, nechte mě být,“ uvedl na obranu Brichta. „Každé dítě je na 18 let kriminálu natvrdo,“ dodal s tím, že své reprodukční poslání už splnil.

Fotogalerie
51 fotografií