Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Francouz v hostelu ubodal Britku. „Allahu akbar,“ řval před vraždou

Autor: mb - 
24. srpna 2016
10:50

Muž (29) za pokřiku „Allahu akbar“ (Bůh je velký) k smrti ubodal Miu Ayliffe-Chung (†21) z Británie. Další Brit skončil s vážnými zraněními v nemocnici a bojuje o život. Řádění šílence neunikl ani pes, kterého Francouz také pobodal. Hrůzné podívané v australském hostelu bezmocně přihlížely desítky lidí.

Vražda se odehrála na východním pobřeží Austrálie v malém městečku Home Hill krátcé po jedenácté večer tamního času. „První vyšetřování naznačuje, že útočník vyslovil extremistické výroky. Podezřelý křičel 'Allahu akbar' při útoku i při zatýkání policisty,“ prozradil policejní mluvčí Gollschewski na tiskové konferenci.

Australské úřady nicméně v tuto chvíli nevyšetřují vraždu jako terorismus, o motivech útočníka se spekuluje. Ve hře jsou drogy i psychické onemocnění. „V tuto chvíli nevylučujeme žádné motivy, ať už politické či kriminální,“ doplnil Gollschewski.

Ačkoliv hrůznému činu přihlíželo přes třicet lidí, Britky se zastal jen její krajan, kterého ovšem Francouz také pobodal, a muž je v kritickém stavu v nemocnici. Zraněn byl ještě další muž, ten ale vyvázl jen s lehčími zraněními. Dle médií ozbrojený útočník před příjezdem policie ještě stihl pobodat psa.

Mia Ayliffe-Chung pracovala v Austrálii jako servírka a zrovna se chystala odjet na farmu kvůli prodloužení pracovního víza. „Všichni jsme tam stáli a museli se dívat na to, jak tu nebohou dívku vraždí. Stále tomu nemohu uvěřit. Muže, který to udělal, znám. Bydlela jsem s ním, mluvila jsem s ním,“ svěřila se médiím Britka Emily Waters, která v hostelu s útočníkem i obětí bydlela.

santikxauz ( 24. srpna 2016 15:26 )

To byl umírněný,neměl kalašnikov.

hejhej ( 24. srpna 2016 13:51 )

"Francouz", především muslim - vrah!!!!

Zobrazit celou diskusi