Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zanedbaného psa žrali červi zaživa, veterináři mu už nedokázali pomoci

Autor: dce - 
24. srpna 2016
13:15

Tragický příběh pejska z Kynšperka nad Ohří trhá srdce. Dlouhé hodiny se topil v korytě strouhy, než mu někdo zavolal pomoc. A na veterině teprve lékaři zjistili, o jak nemocného a zanedbaného pejska se jedná. Zadní polovinu těla měl prolezlou červy a selhávaly mu ledviny. Stařičké zvíře svůj boj bohužel prohrálo.

Záchranář zvířat Petr Prokeš vyjížděl do Kynšperka nad Ohří v neděli večer. O pomoc ho požádali policisté, kteří z koryta strouhy vylovili topícího se pejska. Strouha měla kolem asi dva metry vysoké břehy, a zvíře se nemohlo samo dostat ven. Pejsek byl ve velmi špatném stavu...

„Dle lidí na místě tam byl minimálně od poledne,“ napsal pan Prokeš k příspěvku na Facebooku. Vážně trvalo lidem minimálně devět hodin, než zavolali záchranu? „Pes byl tak podchlazený, že digitální teploměr nebyl schopen naměřit teplotu. Pes byl ihned zabalen do deky, isotermické fólie a byla přiložena ohřívací láhev.“

Pejska odvezli na veterinu k doktorce, která ještě rychle dorazila do ordinace, i když měla mít volno. „To, co bylo cítit, nebyla jen stoka a macerovaná kůže, ale také charakteristický zápach při onemocnění ledvin, oči zapadlé strašným způsobem, sliznice i přes strašné podchlazení měla naprosto nezvyklou červenou barvu..... Zadek, varlata - těžko si kdokoliv vůbec dokáže představit neuvěřitelný hnus, stříhat plst prolezlou doslova stovkami červů,“ popisuje pan Prokeš.

Podařilo se navíc najít i majitele psa - 14letého Fíka, jak bylo zjištěno. Podle něj pes v posledních pár dnech jen víc pil... Veterinářka i další lidé dělali, co mohli, aby pejskovi zachránili život, ale on to po dvou hodinách vzdal.

„Nepovažuji za normální, aby byl pes ve vodě X hodin, někdo o tom věděl, a nezajistil pomoc, za druhé - obzvlášť, je-li majitel starší člověk - je NUTNÉ, aby rodina či sociální pracovník dohlédl i na zdravotní stav zvířete, přeci už jen varovný signál, že pes nadměrně pije, je jasný povel k tomu, aby šel pes k veterináři...“ uzavřel pan Prokeš.

Na majitelovu adresu se pochopitelně snesla vlna nevole. „To se nedá ani číst, natož to vidět na vlastní oči. Opravdu, já už vůbec nechápu, jak mohou být lidi tak bezcitní.“ Další už byli mnohem přísnější: „Ten, kdo o tom věděl, by si do té stoky zasloužil hodit sám a ty červy bych mu tam dala jako bonus. Fakt lidi, proberte se!!!“


hejpockej ( 13. října 2016 03:32 )

karma je drsna, deep-ass, vsak se taky dockas toho, co si zaslouzis

hejpockej ( 13. října 2016 01:51 )

kdyby ty jsi chcipnul, deep ass-neadrtalckej, bylo by na svete lip. Jsi primitivni bezcennej nenavistnej magor, ktery je spolecnosti jenom na obtiz. Doufam, ze te ta nenavist rozezere zaziva.

hejpockej ( 13. října 2016 01:47 )

jedine slovo...KARMA... az se to tem lidem, co ho nechali lezet ve stoce vrati v podobe nemoci nebo havarky, tak budou skuhrat a divit se, proc maji v zivote takovou smulu. Jen kdyby oni nekde lezeli v nemocnici nebo v domove duchodcu a nikdo si jich nevsimal, to by skuhrali a odsuzovali, ale sami zivymu tvorovi nepomuzou.

deep_ass_flsting ( 24. srpna 2016 19:20 )

Kdo vy? Zdenkkové?

deep_ass_flsting ( 24. srpna 2016 19:17 )

Nají čokla sežrat červy, nebo rákosníci? Je to jedno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání