Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rodinný boj Rathů: Exhejtmana žaluje vlastní bratr. Kvůli smrti jejich otce

Autor: val - 
23. srpna 2016
09:06

V rodině Davida Ratha zuří hluboký spor. Po smrti otce Ratmíra Ratha jsou bratři Michal a David na kordy a vzduchem létají soudní obsílky. Přou se spolu o peníze i šperky. Michal Rath obvinil svého bratra Davida z toho, že se o otce nestaral, a tvrdí, že mu nelze věřit „ani nos mezi očima“. David zase bratrovi vyčítá údajnou krádež šperků po matce. Informace přinesl Český rozhlas.

Bratři po sobě jdou kvůli dědictví po otci, které údajně čítá 20 milionů korun a tajemná zahraniční konta. Veškeré jmění odkázal Ratmír Rath synu Davidovi. Jeho bratr Michal ho teď podle Českého rozhlasu v žalobě obviňuje z toho, že nese odpovědnost za smrt otce, protože se o něj nestaral.

„Otec před úmrtím trpěl vysokými teplotami a dalšími zdravotními obtížemi, avšak místo urychleného přemístění do nemocnice či alespoň poskytnutí účinných antibiotik v infuzích byl ponechán doma a antibiotika mu byla podána pouze perorálně, přičemž tato mají velmi zpožděný účinek,“ stojí podle webu ČRo v obžalobě.

David Rath slova svého bratra odmítá: „Smutné je, že se o otce nestaral a vše nechal na mně, možná má teď výčitky za své chování k otci a snaží se je maskovat“. Na bratra Michala už podal trestní oznámení za to, že prý po smrti otce z bezpečnostní schránky odcizil šperky po matce. Bratr se nicméně hájí, že šperky mu matka věnovala sama pro jeho dcery. „Bratrovi nelze věřit ani nos mezi očima. Věc řeší soudy a vyšetřuje kriminálka. Proto se k ní teď nemohu vyjadřovat,“ uzavřel.

jarda304 ( 23. srpna 2016 10:28 )

u těhle rathů nikdy nevíš. třeba hrají divadlo, aby ty podezřelé miliony dostal soudně "čistý" Michal a nebyla možnost je zabavit odsouzenému Davidovi.

jarda304 ( 23. srpna 2016 10:25 )

"zabráníme privatizaci nemocnic, aby se nemohly rozkrádat !". Tohle Rath hlásal pro hlupáky, co mu to žrali a volili ho. Pak si domů mohl nosit právě z neprivatizovaných nemocnic krabice vína...

mirkazam ( 23. srpna 2016 10:18 )

Povedená famílie...

havran2 ( 23. srpna 2016 09:55 )

ŽERTE SE A PERTE SE ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa