Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zpověď znetvořeného rybáře z Bangladéše: Půl hlavy mi sežral tygr!

Autor: vk - 
21. srpna 2016
23:18

Rybář Hashmot Ali (40) z Bangladéše usnul po práci na lodi. Z lesa se k němu ale připlížil tygr, napadl ho a sežral mu půlku hlavy! Teď muž poprvé ukázal svoji zle znetvořenou tvář.

Tu noc má pan Ali stále živě v paměti. „Dostal se ke mně tiše, vůbec jsem o něm nevěděl. Pak ale na mě najednou skočil, přimáčkl mě tlapami k zemi a do obličeje mi zaryl drápy,“ vzpomíná.

„Hrozně jsem křičel, a vzbudil tak kolegy, kteří zvíře zahnali,“ říká Ali, který pak musel šest hodin čekat v obrovských bolestech na lékařské ošetření, neboť trvalo, než ho na loďce dovezli do nemocnice v nejbližším městě.

A i když měl Ali kliku a setkání s tygrem přežil, přišel o půlku obličeje a hyzdí ho obrovské jizvy. Dvacet let se tak styděl, že se nikdy nedal vyfotit. Na místním trhu, kde pracuje, si vždy levou část hlavy kryje šátkem nebo aspoň uvázaným kapesníkem, aby se ho lidé neděsili.

Až nyní změnil názor. Doufá totiž, že se najde někdo, kdo mu pomůže zajistit plastickou operaci, kterou si on sám nemůže dovolit. „Mám strach, že si kvůli tomu, jak jsem šeredný, nenajde moje dcera manžela,“ popisuje otec tří dětí, co ho také k nápadu s operací vedlo.

 

Zobrazit celou diskusi