Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slyšela jsem, jak křičí, ať ji nezabíjí! Sousedé promluvili o vraždě Valentyny z Liberce

Autor: dce - 
19. srpna 2016
22:01

Je to již více než týden, co neznámý pachatel zabil v Liberci mladou Valentynu. Její bezvládné tělo po činu vyhodil z okna a ukryl ho nedaleko v korytě řeky Nisy. A policie stále neví, kdo ženu zabil – místní lidé mají strach vycházet ven. 

Čtyřiadvacetiletou Valentynu našli policisté po dvoudenním pátrání v korytě řeky Nisy. Jejího těla se zde vrah zbavil už ve středu v noci. Sousedé slyšeli nejprve hádku, poté i zoufalé volání o pomoc. „Já jsem slyšela, že volá o pomoc, ať ji nezabíjí. Pak už nic, všechno ztichlo,“ prohlásila podle serveru TN.cz jedna ze sousedek.

Zhruba v tu chvíli pachatel vyhazoval Valentynino bezvládné tělo ven z okna. Toho si ovšem všiml náhodný svědek a rychle kontaktoval policii. Vrah se ovšem stihl zbavit těla a očividně se snažil i skrýt stopy po vražedném řádění. U toho ho ale policisté vyrušili a on utekl.

„Zatím nemáme žádnou osobu obviněnou v souvislosti s tímto trestným činem,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. A místním to na klidu rozhodně nepřidává. I když věří, že vrahem by mohl být Valentynin partner, mají strach.

„Žila prý s přítelem, ale není to otec toho klučiny, s tím rok nežila,“ řekla Lucie, kamarádka mrtvé Valentyny. „Lidé se bojí chodit ven,“ dodala. Pětiletý chlapec je pravděpodobně jediným svědkem otřesného činu. Vše teď závisí na něm a schopnosti policejních psychologů.

jetotak ( 20. srpna 2016 13:07 )

Strach jí to nedovolil.

mistr_yoda ( 20. srpna 2016 11:34 )

Pokud se řvaní o pomoc z bytu ozývalo obden, tak chápu, že se někdo již neobtěžoval volat PČR. A hlásit něco OSPODu? Češi se raději starají o Barnevern, než o vlastní totálně neschopnou sociálku, tvořenou frustrovanými a rezignovanými šedesátnicemi co tam dělají 30 let až 40 let.

majojo ( 20. srpna 2016 11:01 )

Takže když slyším vovolání o pomoc ze sousedního bytu, vím, že je tam i pětileté dítě, nezavolám policajty, protože by možný pachatel mohl nahlédnout do spisu a vyhmátl si mě? No to si snad děláš srandu.

mistr_yoda ( 20. srpna 2016 06:28 )

Pro debily po tisíci. Jen co trestní spis opustí policii a je jedno zda putuje na státní zastupitelství, před přestupkovou komisi nebo je podezřelý zproštěn podezření, tak může nahlédnout do spisu a o svědcích co v něm figurují ví vše.

hejpockej ( 20. srpna 2016 04:20 )

No tak takovou sousedku mit, hnus. Nekdo vola o pomoc, je tam maly 5 lety kluk, a ona ani polici nezavola. Stydet by se mela. Jednou se to ale teto osobe vrati, az ona bude potrebovat, pak si vzpomene.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání