Zvrtli jste si kotník na Nuselských schodech? Z Bělehradské jede linka 6 přímo k nemocnicím na Karlově náměstí.“ To je jedna z hlášek, která se teď objevila na zastávkách.

Informuje cestující o tom, že šestka bude nově jezdit mezi Vršovicemi a I. P. Pavlova.

Sloganů vznikly desítky. „Kam zmizela sedmá rota a linka 14? Nebojte, přímé spojení z Barrandova a Smíchovského nádraží do Myslíkovy ulice a na Václavské náměstí zůstává, jen pojedete linkou 5,“ zní například další, který upozorňuje na změnu sedmičky a čtrnáctky.

Na podrobný přehled změn se podívejte zde

Kampaň má tak zcela jinou podobu než v roce 2012, kdy na zastávky nalepili plakáty s hláškou „Vždyť to jede jinam“ a informaci, že více se lidé dozvědí na webu.

Tehdy to byla hurá kampaň. Teď jsme se snažili, aby na zastávce byla vždy konkrétní informace pro danou oblast,“ řekl Blesk.cz Martin Šubrt, náměstek pro městskou dopravu ROPID. Ten je jedním z autorů sloganů.

Informace se objeví postupně na 150 zastávkách. „Dále v metru. Přímo v tramvajích zní na vybraných zastávkách hlášení o změnách. Od čtvrtka budou v ulicích také informátoři. Dále zásobujeme webové stránky a sociální sítě,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Podívejte se na kampaň na zastávkách:

Fotogalerie
4 fotografie