Ostrava a jiná města

Největší město Moravskoslezska a třetí největší město ČR nabízí každému něco. Nejvíce ale potěší milovníky průmyslové historie. Nachází se zde muzea a podniky zaměřené na historii těžby kovů a uhlí. V Ostravě navíc naleznete jednu z nejlepších Zoo v České republice. Ale v Moravskoslezský kraj není jen Ostrava. Krásný den můžete strávit ve městě Příbor, rodišti Sigmunda Freuda nebo ve městečku Hukvaldy, kde se nachází hradní zřícenina z 15. století. Rozhodně při svých toulkách nevynechte ani Bruntál, či Hradec nad Moravicí. A automobilové nadšence zaručeně zabaví návštěva Kopřivnice, domovského města automobilky Tatra.

Pěšky Moravskoslezskem

Do Moravskoslezského kraje zasahují hned dvě větší pohoří - Jeseníky a Beskydy. Milovníci pěší turistiky tedy mají z čeho vybírat. V Beskydech se můžete vydat na Lysou horu, nebo setrvat v okolí některého z jezer. Skvělou volbou jsou také zdejší naučné stezky. V Jeseníkách můžete například vylézt na horu Praděd, nebo si naplánovat trasu zdejší hustou sítí kvalitních turistických stezek. A pokud neholdujete horám, můžete vyrazit na klidnou procházku povodím některé z řek, například podél Moravice.

Kraj nabitý aktivitami

Milujete jízdu na kole? Moravskoslezský kraj nabízí řadu kvalitních cyklistických lokalit. Skvěle se projedete například v okolí obce Staré Hamry v Beskydech, nebo na trase Nový Jičín - Hostašovice. Ale co když se ochladí? Ať už rádi běžkujete, sjíždíte kopce, nebo brázdíte sjezdovky na snowboardu, Moravskoslezský kraj opět nezklame. Široký výběr ski-areálů nabízí hlavně Beskydy. Ať už se jedná o skromnější Malenovice, nebo vyhlášené Pustevny. A moravskoslezská část Jeseníků se nenechá zahanbit. Zde můžete vyrazit třeba do středisek Ovčárna nebo Karlov pod Pradědem. A když se naopak oteplí, vyražte k vodě. Výbornou volbou pro každého je obří koupaliště Ostrava-Poruba. Vybírat také můžete z četných aquaparků, či přírodních ploch.

Tipy na dovolenou v Moravskoslezském kraji

Další související odkazy

Slezskoostravský hrad

Kam za lyžováním i valentýnskou romantikou? Zkuste malebné Beskydy 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Moravskoslezský a Olomoucký kraj 

Stezka v Hukvaldech provede návštěvníky místy, kde chodil Janáček 

Lyže – nejlepší lyžování v ČR