Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

První předvolební debata Blesk.cz startuje ve Varech. Utká se osm lídrů

/
  • Z Mlýnské kolonády se v úterý přihlásíme rovnou s osmi kandidáty.
    22. srpna 2016 ● 06:20

    Už v úterý od 13 hodin můžete na Blesk.cz sledovat v přímém přenosu debatu s kandidáty do krajských voleb 2016. Poprvé se přihlásíme z Mlýnské kolonády v Karlových Varech a probereme stěžejní problémy i jejich řešení v nejzápadnějším kraji Česka. Debatovat bude celkem osm adeptů na hejtmana, kteří v exkluzivním průzkumu agentury Phoenix Research dosáhli na pětiprocentní hranici podpory. Řeč přijde na lázeňství, dálnici D6 nebo problémy obecních rozpočtů.

  • 1.

    Martin Havel (ČSSD)

    Za ČSSD do debaty dorazí lídr kandidátky a současný hejtman Martin Havel (50). Ten má zkušenosti z Celního úřadu, kde působil na několika funkcích včetně funkce ředitele instituce. V minulosti působil jako 1. náměstek hejtmana a zastupitel.

    Martin Havel (ČSSD)
    Autor: ČTK

  • 2.

    Karel Jakobec (ODS)

    ODS zastoupí v debatě bývalý starosta Sokolova a současný krajský zastupitel Karel Jakobec (52). Ten v minulosti pracoval v dole Pohraniční stráže a jako vedoucí výroby v povrchovém dole Družba v Sokolovské uhelné. V roce 2012 neúspěšně kandidoval do Senátu.

    Karel Jakobec (ODS)
    Autor: ods.cz

  • 3.

    Jiří Kotek (Alternativa)

    Dalším kandidátem a zároveň lídrem strany Alternativa je zastupitel Karlovarského kraje a Karlových Varů Jiří Kotek (58). Alternativu založil v roce 2008. Působil jako 1. náměstek primátora Karlových Varů, v roce 2011 byl ale odvolán.

    Jiří Kotek (Altnernativa)
    Autor: archiv Blesk.cz

  • 4.

    Josef Pavel (Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst)

    Za Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst v debatě promluví bývalý hejtman Josef Pavel (63). Ten v letech 1996 až 2001 zastával pozici primátora Karlových Varů. Zkušenosti má z karlovarského hotelu Thermal, kde působil jako generální ředitel. Šéfoval i Grandhotelu Pupp.

    Josef Pavel (Hnutí za harmonický rozvoj obcí a měst)
    Autor: archiv Blesk.cz

  • 5.

    Jitka Pokorná (STAN)

    Za Starosty a nezávislé s podporou TOP 09, KDU-ČSL a Karlovarské občanské alternativy půjde do debaty Jitka Pokorná (52). Ta je nyní starostkou Nové Role, předtím působila jako zastupitelka města. Kandidovala v posledních parlamentních volbách, ale neúspěšně. Je diplomovanou zdravotní sestrou. Zastoupí jedničku kandidátky, karlovarského primátora Petra Kulhánka, který se z pracovních důvodů omluvil.

    Jitka Pokorná (STAN)
    Autor: www.novarole.cz

  • 6.

    Eva Valjentová (KSČM)

    Komunisty v debatě zastoupí současná krajská zastupitelka Eva Valjentová (52). V Zastupitelstvu města Sokolov zasedá už od roku 1994. Zastupitelkou Karlovarského kraje je od roku 2008. Na starosti má kulturu, lázeňství a cestovní ruch.

    Eva Valjentová (KSČM)
    Autor: kscm.cz

  • 7.

    Jana Vildumetzová (ANO)

    Jedničkou kandidátky hnutí ANO je bývalá starostka Horního Slavkova Jana Vildumetzová (43). Ta je úřadující náměstkyní ministra vnitra a v minulosti zastávala post zastupitelky Karlovarského kraje. V politice je od roku 2002, kdy byla zvolena zastupitelkou Horního Slavkova za Stranu zelených.

    Jana Vildumetzová (za ANO)
    Autor: mvcr.cz

  • 8.

    Hana Zemanová (Volba pro Karlovarský kraj)

    Za Volbu pro Karlovarský kraj zasedne před kamery Blesku zastupitelka Karlových Varů Hana Zemanová (37). Ta je bývalou náměstkyní primátora a advokátkou se specializací na obchodní, občanské, pracovní a rodinné právo.

    Hana Zemanová (Volba pro Karlovarský kraj)
    Autor: karlovaraci.cz

  • 9.

    Živě od 13:00 na Blesk.cz

    V debatě budou kandidáti řešit ty nejzávažnější problémy Karlovarského kraje. Dostane se řeč na lázeňství, cestovní ruch, problémy obecních rozpočtů nebo třeba dostavění krajské páteřní tepny D6. Debata není určena pro veřejnost. Živě ji můžete sledovat na webu Blesk.cz.

    Fotogalerie
    11 fotografií


Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

tvujosudzmrde: V ČR JE TO SAMEJ TUPEJ DEBIL A PRIMITIV!!!!TEDY KROMĚ MĚ A MÝCH PEJSKU!!!

(22. 08. 2016 09:23)

hejhej: K čemu jsou předvlební debaty ?? Zbytečná ztráta času. Kandidáti slibují nesplnitelné a po volbách je všechno jinak a na občany kašlou. Nikdy už nevolit kaditáty z nejhorších stran a to: TOP09, KDUČSL, ODS,Zelené a ČSSD.

(22. 08. 2016 08:31)

moiaza:  Volby to jedna fraška za druhou. Pořád stejně dokola. Sliby, kecy, sliby, kecy. Nic neříkající fráze a kupčení. Lidé, odevzdejte své hlasy v náš prospěch a dál se nestarejte. My potřebujeme se dostat ke korytu a rychle zapomenout na sliby. Pak si uděláme sami, co nám bude vyhovovat. Nikdy bych nevolil ODS a lidovce. A je mi to co platné? Není! Lidovci jako vždy skočí kolem krku vítězným stranám a pak jako pidistrana jsou jazýčkem na misce váh. Tak proč vlastně k volbám chodím? Letos nepůjdu.

(22. 08. 2016 08:16)

ejvm1712: S e r u na celé volby! Baby ať vezmou vařečky,postavějí se ke sporáku,uklohní starýmu a dětem večeři a v y s e r o u se na politiku.

(22. 08. 2016 07:13)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy