Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Letadlo se zubaři havarovalo v USA. Po šesti mrtvých zůstalo 11 dětí

Autor: mib/ČTK - 
15. srpna 2016
06:39

Šest lidí přišlo v neděli o život při zřícení dvoumotorového letounu u letiště města Tuscaloosa v americkém státu Alabama. Oznámily to místní úřady. V troskách letadla podle tisku zahynuly tři manželské páry zubních lékařů.

Letoun letěl z Floridy do Oxfordu v Mississippi. Kvůli potížím s motorem se pilot rozhodl pokusit se o nouzové přistání v Alabamě, které se však nepovedlo a stroj se zřítil do lesa poblíž letiště.

Hasiči byli na místě neštěstí během tří minut po havárii, ale už nedokázali nikoho z trosek zachránit. „Udělali vše, co se dalo,“ řekl novinářům starosta Bobby Herndon.

Stroj typu Piper PA-31 Navajo byl vyroben v roce 1984 a podle dostupných záznamů byl registrován u charterové společnosti pronajímající soukromé stroje. Nehoda se vyšetřuje.

Všechny oběti žily v Oxfordu, kam se vracely ze zubařského semináře na Floridě, kterého se společně zúčastnily, uvedl s odvoláním na pozůstalé list The Oxford Eagle. Po třech manželských párech zůstalo dohromady 11 dětí, z nichž nejmladšímu je pět let.

Zobrazit celou diskusi