Martina Chovancová byla už v tak žalostném zdravotním stavu, že posledních deset dní nebyla při vědomí. Ležela v nemocnici v Ilavě sama opuštěná a čekala na konec. Smrt si pro ni přišla v pátek v ranních hodinách.

I když se lékaři snažili, Martince už nebylo pomoci. Zemřela na celkové selhání vnitřních orgánů. „Čekali jsme to. Už několik dní to vypadalo velmi zle. Zvládáme to, takový je osud, který si sama vybrala,“ řekla Martinky dcera Barborka. O smrti mámy, která byla 10 dní v kómatu a postupně jí selhávaly orgány, informovala i své dva bratry Vladka a Kamilka, kteří jsou v Dětském domově v Ružomberku. „Berou to celkem v pohodě,“ řekla Čas.sk Barborka. Rodina včera přežívala ztrátu mediálně nejznámějšího člena v babiččině bytě v Martine.

Martinku koncem června ve zbídačeném stavu na poslední chvíli převzali lékaři. „Byla dehydrovaná a měla nízký tlak, proto byla převezena do nemocnice v Ilavě,“ potvrdil tehdy mluvčí záchranky Boris Chmel. „Bloudila po lese, bylo jí zle a byla celá znečistěná,“ řekl svědek. „Měla sotva 33 kilo. Lidi z Kolačína mi volali, aby jsem s ní něco udělala. Ale co, když si nedala říct,“ přiznala nešťastná Kleopatřina máma Anka. „Ležela na posteli a nevnímala svět,“ dodala.

Fotogalerie
11 fotografií