Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V Cannes řekli „ne“ islámským plavkám. Za jejich nošení hrozí pokuta

Autor: Mii - 
12. srpna 2016
12:37

Speciální plavky pro muslimské ženy zvané burkiny, které zahalují celé tělo včetně hlavy, jsou v Cannes passé. Francouzské letovisko je zakázalo. Podle tamní radnice by tento oděv mohl rušit veřejný pořádek, který je po teroristických útocích spáchaných radikálními islamisty křehký. V pátek o tom informovala agentura AP.

Starosta Cannes David Lisnard vydal vyhlášku, která zakazuje plážové oděvy, jež „nerespektují dobré mravy a sekularismus“. Burkiny podle něj spadají pod tento zákaz. „Plavky, které ostentativně dávají najevo náboženskou příslušnost, zatímco Francie a její náboženská místa jsou terčem teroristických útoků, by mohly vytvořit hrozbu narušení veřejného pořádku,“ uvedl.

Francie v posledních měsících zažívá jeden útok radikálů za druhým. Před měsícem se terčem útoku stalo jihofrancouzské Nice, kde atentátník najel nákladním vozem do davu lidí a 85 jich zabil. Před třemi týdny vtrhla dvojice muslimů, kteří se hlásili k teroristické organizaci Islámský stát, do kostela v Normandii, kde zavraždila pětaosmdesátiletého kněze, než je policisté zastřelili.

Nová vyhláška radnice v Cannes vešla v platnost ve čtvrtek. Platí celý srpen. Při jejím porušení hrozí pokuta ve výši 38 eur (1030 Kč). 

Není to první aspekt islámské módy, který Francie zakázala. V roce 2011 jako první evropská země zakázala zahalování obličeje na veřejných prostranstvích, tedy fakticky zakázala nošení nikábu či burky na veřejnosti. Burkiny ponechávají odkrytý obličej, tento zákaz se na ně tudíž nevztahuje.

fouk.si ( 15. srpna 2016 08:46 )

 To je hnus zapařený frndy si příjdou máchat do bazénů. Strašidla nic jinýho.

hejhej ( 12. srpna 2016 22:19 )

Strašidlo ve vodě.

Zorka ( 12. srpna 2016 21:26 )

Ten jejich slavnej prorok Mohamed byl pěkný kvítko!Do svých 40 let přepadával,loupil vraždil nevinné lidi a násilím nutil ostatní lidi k jeho víře!Odporný hnusný pedofil který si vzal za manželku 6ti leté dítě!Pedofilie je v Evropě zakázaná!Tenhle hnusnej Mohamed si vymyslel svojí víru ve svý nechutný zvrácený hlavě a dokázal k tomu zmanipulovat a přivést nasilím miliony lidí!Do 40 let normální chlap,válečník,zloděj vrah a pedofil!Ale od 41 let už Svatej!cha cha cha cha neprimitivnější víra!Opravdu tohle tady chceme???

Zorka ( 12. srpna 2016 21:15 )

Sto let za opicema!!!Ty nás teda obohatěj!Vrátíme se zpátky do středověku!

maledivy2016 ( 12. srpna 2016 18:49 )

Když jsme pro tento islámský odpad my Evropané jen hnus vhodný k likvidaci, tak co jsou oni?? Co sem lezou po statisicich? Komu tak asi dělá dobře? 1+1=2 to ví každý (kromě karel_klafunda a lesní.vila.samecek)... a proto Islám a Muslimský odpad trvale likvidovat anebo ať si chcipaji doma v těchto sraččkach!

Zobrazit celou diskusi