Filmy Resident Evil nekopírují herní předlohy, ale berou si z nich některé postavy, reálie a hlavně monstra. Tentokrát se diváci a fandové zombie hororů podívají s hlavní hrdinkou Alicí (Milla Jovovich) zpátky do Raccoon City, kde nákaza smrtícím T-Virem propukla.

V něm se utká nejenom se stovkami oživlých mrtvých, ale i se zlým doktorem Alexanderem Isaacsem (Iain Glen). Vrací se i další postavy jako padouch Albert Wesker (Shawn roberts) nebo hrdinka Claire Redfield (Ali Larter). Jak trailer ukazuje, o akci nebude nouze.

Dojde na přestřelky, souboje tělo na tělo i wire-fu. Trailer, podkreslený hardrockovou klasikou Guns N’ Roses – Paradise City, ukazuje i několik příšer a taky spoustu záběrů, na nichž nevidíte zhola nic. Většina se odehrává ve tmě a akční sekvence jsou nepřehledné.

Třeba za to může špatný střih dráždiče. Filmovou sérii Resident Evil kritici v oblibě nemají, ale fanoušci na ni nedají dopustit. Poslední kapitola bude šestým dílem série. Většinu dílů režíroval Paul W. S. Anderson, který je manželem Milly Jovovich.

Při natáčení v Jihoafrické republice se zranila kaskadérka Olivie Jackson, která zastupovala právě Millu Jovovich. Při jízdě na motorce se srazila s jeřábem s kamerou a skončila v kómatu. Z něj se naštěstí probrala, ale přišla o ruku. Člen štábu Ricardo Cornelius po děsivé nehodě dokonce zemřel.

Česká premiéra snímku je naplánována na 26. ledna 2017.

Resident Evil na Blesk.cz přehledně zde

Fotogalerie
18 fotografií