Jeden z nejúspěšnějších režisérů v talk show Markéta dráždí celebrity otevřeně promluvil o svém nečekaném rozchodu s TV Nova. „Po tolika letech spolupráce se naše cesty rozešly. Za film Babovřesky 3 mi chtěli zaplatit až v roce 2022. Tak jsem jim řekl, že jim do té doby každý rok pošlu dvacet minut filmu,“ přiznal hořce Troška.

I přesto se rozhodl nabídnout svůj nový snímek Strašidla prvně televizi z barrandovského kopce. „Na Nově se ale nemohli rozhodnout, do jaké věkové skupiny film zařadit, a tak jsem to nabídl Primě. A ta to vzala hned,“ vysvětlil režisér, jehož rodinná komedie natočená za 36 milionů korun má 18. srpna premiéru.

A tím spolupráce s komerční dvojkou nabrala na obrátkách a »upečen« je i další milionový kšeft! „Už jsme se dohodli na další pohádce, kterou opět budu točit v jižních Čechách,“ dodal režisér.

Málokdo tuší, že je Zdeněk už několik měsíců oficiálně v důchodu a pobírá penzi. „Není to velká částka, ale kolik to je, raději neřeknu. Víte, jak jsou lidi závistiví. Ale vzhledem k tomu, že jsem prase – pracující senior, tak si nestěžuji,“ říká se smíchem.

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Troška: Rozhádal jsem se Novou! Kvůli penězům! Tak jsem utekl jinam! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Jak to vidí televize?

TV Nova: „K obsahu licenčních smluv se nebudeme vyjadřovat,“ řekla ředitelka korporátní komunikace Anna Suchá.

FTV Prima: „Zdeněk Troška je režisér, který je u českých diváků velmi oblíbený. Jeho nový film Strašidla je rodinný a Prima jako taková je rodinná televize. Spojení je logické a věříme, že spolupráce bude úspěšná i do budoucna,“ řekla mluvčí FTV Prima Jana Mrákotová.

Fotogalerie
51 fotografií