Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapec (†10) zemřel při těžké autonehodě na Přerovsku, jeho sestřička bojuje o život

Autor: ČTK - 
1. srpna 2016
10:25

Mezi třemi oběťmi nedělní tragické nehody u Horní Moštěnice na Přerovsku je i desetiletý chlapec. Jeho starší sestra utrpěla velmi těžká zranění, v nemocnici skončili také rodiče dětí. Při nehodě zemřel rovněž řidič vozu Mitsubishi, který přejel do protisměru a s autem čtyřčlenné rodiny se čelně srazil, a také jeho spolujezdkyně.

Oznámila to přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Nehoda se stala v 18:45 mezi obcemi Říkovice a Horní Moštěnice. „Pětapadesátiletý řidič jel ve vozidle Mitsubishi Outlander, kdy na přímém úseku silnice z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměrné části vozovky, kde v té době jelo vozidlo VW Passat se čtyřčlennou rodinou a došlo k čelnímu střetu,“ uvedla policejní mluvčí.

Řidič vozidla Mitsubishi i jeho o dva roky starší spolucestující na místě podlehli zraněním. „Ve druhém vozidle došlo k úmrtí desetiletého chlapce, který seděl na zadním sedadle. Vedle něho seděla o tři roky starší dívka, která utrpěla velmi vážná zranění,“ doplnila mluvčí. Těžká zranění utrpěl také jejich osmatřicetiletý otec a o rok mladší matka, všichni byli převezeni do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Podle mluvčího olomoucké fakultní nemocnice Egona Havrlanta je stav ženy i dívky velmi vážný. „Utrpěly vnitřní zranění, dívka utrpěla navíc poranění hrudníku, matka utrpěla poranění páteře a končetin. Zatím je prognóza nejistá, obě již byly operovány a další operace je čekají,“ řekl mluvčí nemocnice Havrlant. Vnitřní zranění a poranění končetin utrpěl i otec rodiny, je však ve stabilizovaném stavu a při vědomí.

Osádky obou vozidel museli na místě vyprošťovat hasiči. Škoda na vozidlech byla vyčíslena na 150 000 Kč. Okolnosti, příčinu a míru zavinění zjišťuje policie, nehodu vyšetřuje pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání