Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Cizinec v Krkonoších slétl z koloběžky, upadl do bezvědomí

Koloběžka (Ilustrační foto)
Koloběžka (Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, haj - 
31. července 2016
16:15

Vážný úraz utrpěl v neděli odpoledne pětačtyřicetiletý cizinec v Krkonoších. Při jízdě z kopce na koloběžce v oblasti Černé Hory nezvládl řízení a v rychlosti přibližně 40 kilometrů v hodině upadl a zůstal v bezvědomí.

„V době jízdy na koloběžce měl muž na hlavě nasazenu ochrannou přilbu, která byla při pádu zničena. Je více než pravděpodobné, že bez ní by jeho poranění byla výrazně závažnější,“ uvedl pro ČTK tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Na místě zasahovala posádka rychlé zdravotnické pomoci spolu s lékařem a vrtulník letecké záchranné služby Hradec Králové. První pomoc zraněnému poskytli záchranáři Horské služby. Cizinec, který se mezitím probral z bezvědomí, byl po ošetření transportován k dalšímu vyšetření do královéhradecké fakultní nemocnice.

Zřejmě se jedná o prokleté místo, jelikož před rokem se tu odehrála velmi podobná nehoda. Mezi vysílačem Černá Hora a obcí Janské Lázně ve čtvrtek 17. 7. havarovala sedmatřicetiletá žena, která rovněž nezvládla jízdu na koloběžce. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání