Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

U soudu se náhle změnil poměr sil: Nečesaný má nového a silného spojence

Autor: ljš - 
27. července 2016
12:19

Její vnuk svědčil proti Lukáši Nečesanému (24), ona ale stojí na opačné straně. Babička vraha Jiřího Fundy Magdalena Miklošová seděla při středečním jednání v soudní síni v první řadě, hned vedle mladíkových rodičů.

Funda se s Nečesaným potkal před třemi lety ve vazební věznici na Pankráci a hned si vyžádal, aby byli spolu umístěni v jedné cele. Své babičce a také tehdejší partnerce Pavlíně pak popisoval Nečesaného příběh a tvrdil o něm, že je nevinný. Obě ženy se pak zkontaktovaly s Lukášovou rodinou a dodnes patří mezi jeho podporovatelky.

O to větší byl jejich šok, když Funda na jaře letošního roku proti Nečesanému vystoupil v soudní síni a tvrdil, že se mu k napadení kadeřnice přiznal. Paní Miklošová je přesvědčená, že jejího vnuka k výpovědi zmanipulovali policisté. „Bojí se mluvit ze strachu před následky. Myslím, že to bylo na něj připraveno, ten nátlak,“ řekla Blesku (celý rozhovor ZDE).

K soudnímu jednání pak ve středu usedla vedle Nečesaného rodičů a aktivisty Johna Boka ze Spolku Šalamoun, aby obžalovaného mladíka podpořila. Druhým důvodem pak může být skutečnost, že podle informací obhajoby měl soudce v plánu jejího vnuka znovu předvolat. Jednání bylo ale nakonec z důvodu nemoci obviněného odročeno na konec srpna, kdy se dá očekávat podobný scénář.

Video  Soud s Nečesaným byl odročen kvůli nemoci.  - Lucie Šulcová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Obhajoba by ráda nechala přečíst psychologický posudek Jiřího Fundy, který odhaluje jeho problematickou osobnost, soudce Jiří Lněnička se k tomu ale příliš nemá. Obhájcům ve středu nařídil, aby doložili, jak posudek získali. Současně upozornil, že jej přečte pouze v případě, že k tomu dá klíčový svědek souhlas. Paradoxní však je, že Lněnička tento dokument ve skutečnosti podrobně zná, byl to totiž právě on, kdo Fundu poslal na 25 let za mříže.

Podle informací Blesk.cz získala obhajoba Fundův posudek právě od jeho babičky, která disponuje plnou mocí. Prohlásila také, že je připravena svědčit, královéhradecký soud to ale zamítl pro nadbytečnost.

Připomeňte si, co se dělo v soudní síni:

Soud s Lukášem Nečesaným
 
09:27
27. 7. 2016

Vážení čtenáři, výjimečně krátký online přenos tímto končí. Děkujeme vám za pozornost.

 
09:15
27. 7. 2016

Soudce také uvedl, že obhajoba chce doplnit dokazování o posudek svědka Jiřího Fundy. „Žádám proto, aby obhajoba doložila, kde k němu přišla, a protože se jedná o lékařskou zprávu, je potřeba také souhlas pana Fundy s jeho probíráním,“ řekl.

 
09:15
27. 7. 2016

„My jsme víceméně počítali s tím, že to budeme odročovat a to, že tady pana obžalovaného vidíme, je pro nás překvapením,“ doplnil. Po krátké poradě přesto soudce žádosti vyhověl a případ odročil na 31. srpna. „Je zbytečné situaci hrotit a držet tu obžalovaného násilím,“ konstatoval.

 
09:14
27. 7. 2016

 „Jsem tři dni v horečkách (…) Asi nebudu schopen reagovat úplně kompetentně,“ řekl Nečesaný s šátkem na krku. Dodal, že nejde o žádné obstrukce a že je to za 3,5 roku trestního řízení poprvé, kdy mu nemoc brání účastnit se jednání.

 
09:14
27. 7. 2016

Nečesaný včera doručil žádost o odročení s tím, že je nemocen. „Žádost o odročení byla doplněna lékařskou zprávou Krajské nemocnice Lilberec,“ uvedl soudce. Obžalovaný však k soudu přišel.

 
9:07
27. 7. 2016

Rodiče Lukáše Nečesaného i manželka Veronika se usadili do první řady. Vedle nich sedí aktivista John Bok. Napadená kadeřnice Ludmila B. se nedostavila.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 
9:04
27. 7. 2016

Před soudní síní jsou desítky novinářů. Z hlediska zájmu se případ vyrovná kauze Petra Kramného.

Podívejte se na fotogalerii z místa činu (UPOZORNĚNÍ: některé záběry jsou drastické):

mnomno ( 28. července 2016 08:48 )

Buď je Funda fundovaná a nebo je to k.unda...

babisovakobliha007 ( 28. července 2016 00:58 )

 Zkratik:slušný dluhy. Takže další pozirac peněz je hned po právních službách Magda. Tvl a furt budou psát, jak jim lidi zavidi.

tajna1509 ( 27. července 2016 22:11 )

CESKA ZKORUMPOVANA JUSTICE NIC VIC - LUKASI DRZTE SE VSICHNI DOMA JEDNA VELKA MAFIE KRAKATICE NIC VIC NENI K TOMU CO DODAT SPINY SORRY

moiaza ( 27. července 2016 19:48 )

Za prachy se dá koupit jakékoliv svědectví. A tatínek to dobře ví.

kratkespojeni ( 27. července 2016 17:34 )

nechápu,proč ten "učesanej šel k soudu.,když poslal omluvenku .Už se těším,jak rodina obhájí tohle .......obhajoba chce doplnit dokazování o posudek svědka Jiřího Fundy. "Žádám proto, aby obhajoba doložila, kde k němu přišla, a protože se jedná o lékařskou zprávu je potřeba také souhlas pana Fundy s jeho probíráním," řekl......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání