Kde hledat dárky, které jsou hodnotné a dítěti vydrží po celý život? Pokud i vy hledáte vhodnou alternativu, jak své dítě potěšit, ale zároveň nevyhodit peníze z okna, nechte se inspirovat našimi radami.

Investice, kterou v budoucnu oceníte

Na děti myslí například výrobci investičních mincí, jak ukazuje nová nabídka kolekcí webu www.zlataky.cz. Investiční mince jsou jistým druhem spoření do doby dospělosti.

„Zlaté mince jsou raženy s uvedenými nominálními hodnotami v platné peněžní jednotce. Unikátní mince vydává Česká národní banka, která se zavazuje mince kdykoliv přijímat zpět,“ vysvětluje Matěj Čeleš investiční analytik Zlaťáky.cz. Mince tak jednou může přinést hezkou vzpomínku na mládí nebo pomoci například při zařizování bytu.

Autor: Zlataky.cz


Jednou z nejoblíbenějších mincí s dětským motivem je kolekce inspirovaná knihou Antoina de Saint-Exupéryho Malý princ. Na stříbrných a zlatých mincích jsou vyraženy známé citáty z knížky, které vám připomenou významné pasáže příběhu.

Investice do pamětních mincí se však nemusí točit jen v řádech tisíců korun, nejdražší mincí na serveru zlataky.cz je zlatá mince francouzské mincovny Monnaire de Paris o hmotnosti jednoho kilogramu. Mince ražená z nejčistšího 99,9% zlata vyobrazuje na svém rubu portrét královny Marie Antoinetty. Její hodnota převyšuje 3 miliony korun!

Podpořte své dítě

I když se to dětem možná nebude líbit, ale jeden z nejlepších dárků do jejich života je právě kvalitní vzdělání. Současní rodiče žáků prvního stupně základních škol považuje dosavadní systém školství za špatný a volají po změnách. Řada z nich by uvítala individuálnější přístup k dětem, jako je tomu například v zahraničí.

Autor: Beehive


Takové školy ale naleznete i u nás -  například pražská škola Beehive nabízí jediná v ČR bilingvní koncept, který jazykově propojuje osnovy u klasických předmětů. V této škole se klade důraz na individualitu a rozvíjení myšlení dítěte. V případě, že rodiče chtějí s dvojjazyčnou výukou začít ještě před startem povinné školní docházky, mohou předškoláky zapsat do místních jeslí nebo mateřské školy. Více informací najdete na http://www.beehive.cz/.