Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš na Slovensku rozprodává domy a chalupy. Čapí hnízdo neopouští

Autor: kal - 
26. července 2016
15:25

Miliardář, vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se zbavuje slovenských realit. Informoval o tom server pluska.sk, který přinesl také fotografie prodávaných chalup a rodinných domků. „Potřebuje peníze?“ ptá se web. Podle Babiše je důvod jiný – na Slovensko už skoro nejezdí a nemovitosti nepoužívá. Těžištěm jeho života je Česko.

Víkendová chalupa s tříarovým pozemkem v obci Jarabá nedaleko Nízkých Tater měla sloužit podnikateli na oddych. Podle serveru ji koupil ještě za socialismu a od té doby ležela ladem.

„Prodávám ji, protože ji nepoužívám. Kdysi dávno jsem ji koupil, abych z ní něco udělal, ale nedostal jsem se k tomu. Na Slovensko už jezdím zřídka,“ řekl Babiš.

Nejde přitom o jedinou prodávanou nemovitost. Na prodej jsou rodinné domy s pozemky v obci Borinka jen půl hodiny jízdy od Bratislavy nebo v Liptovské Lužné. „Prodávám všechny, které nepoužívám,“ dodal český vicepremiér.

Zatímco na slovenské nemovitosti si Babiš čas nenašel, Čapí hnízdo u Olbramovic na Benešovsku označil za svůj nejlepší projekt. A na farmě s 50milionovou injekcí z eurofondů, kde nechybí ani klokan, hostil už i prezidenta Miloše Zemana.

Video  „Bimbo“ u Babiše. Zeman pokřtil klokana, stovky dětí jásaly.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Připomeňte si návštěvu Andreje Babiše ve Studiu Blesk:

Video  Andrej Babiš (ANO): Jsem chyba v systému - politickém i mediálním.  - Blesk / Jan Jedlička, Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

petram11 ( 31. července 2016 16:50 )

Na Slovensko už jezdím zřídka,“ řekl Babiš. Štastná to země.

kinki ( 27. července 2016 15:44 )

Ani sa nedivim. Parlamentne listy: Pred niekoľkými rokmi mi hovoril jeden významný lobista, nebudem ho, samozrejme, menovať, že chcel rokovať s predstaviteľmi vlády Slovenskej republiky a v hoteli sa stretol s úplne nejakými inými ľuďmi. A keď chcel niečo v tom či onom ministerstve, tak si medzi sebou povedali, kto „pasie“ toho-ktorého ministra z týchto takzvaných oligarchov. Povedal, že niečo také už dávno nevidel nikde na svete. A toto je obraz nášho vládnutia? Toto je socialistická strana? To sú kaviároví socialisti, tak som si ich pred tromi rokmi nazval.

dzery ( 27. července 2016 11:11 )

Jo ovčan je ovčan,kobliha to jistí.

cestr ( 26. července 2016 19:39 )

Jsou všichni stejní, už je netřídím. Dřepí a žvaní.

cestr ( 26. července 2016 19:33 )

Vypadá to že tudy se požene 2 mil běženu a turků, ještě pár týdnů a naši zákonodárci vezmou kramle.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa