Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rambo (†27) přísahal věrnost ISIS. Identita sebevražedného atentátníka z Německa odhalena

Autor: shp - 
26. července 2016
10:44

To je on! Tohle je bestie, která chtěla na festivalu v německém Ansbachu zabíjet nevinné. Sebevražednému atentátníkovi Mohammadu Daleelovi (†27), který přísahal věrnost ISIS, se naštěstí nepodařilo dostat dovnitř. Odpálil se před vstupem u místního baru. Zabil sice jenom sebe, ale podařilo se mu zranit 15 kolemjdoucích.

Byl to voják ISIS na mučednické misi. Provedl operaci jako reakci na koaliční útoky zemí, které bojují s ISIS,“ prohlásil Islámský stát o útoku Daleela. Sebevražedného atentátníka oslavoval, stejně jako jeho sebevražednou misi, i když při ní zemřel jenom sám radikál.

Daleel byl Syřan, který v Německu neúspěšně žádal o azyl. Ostatní džihádisté a přátelé mu přezdívali Rambo, i když s literární postavou spisovatele Davida Morella ani s filmovým hrdinou ztvárněným Sylvesterem Stallonem neměl vůbec nic společného.

Zbaběle chtěl zabíjet nevinné na festivalu, kterého se zúčastnilo 2500 lidí. Nedostal se však dovnitř kvůli úplné banalitě. Nekoupil si totiž lístek. O propracovanosti přípravy útoku tak lze pochybovat. Na druhou stranu však našli vyšetřovatelé v jeho bytě dostatek chemikálií na výrobu další bomby.

Maskovaný Daleel navíc vystoupil na videu, na kterém nejenom přísahal věrnost ISIS, ale také chválil činy teroristů. Tři z patnácti zraněných osob navíc zůstávají v kritickém stavu. Německo bylo v posledních dnech svědkem několika útoků islamistů.

V Mnichově původem irácký střelec zabil 9 lidí a dalších 35 zranil. V jihoněmeckém Reutlingenu rozsekal Syřan těhotnou ženu, v tomto případě se ale nejspíš nejednalo o islamistu. Další muslim pak ve vlaku na trase z Hamburku do Bremenu vytáhl na ženy nůž, ale nikdo nebyl zraněn. Původ muže, který je asi psychicky narušený, však není znám.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi