Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (†3) vypadla z vlaku u Olomouce, když šla v doprovodu rodičů na WC

Autor: shp, rys - 
25. července 2016
20:12

Tragická smrt teprve tříleté dívenky, která zemřela v neděli poté, co vypadla za jízdy z vlaku u Olomouce, je stále záhadou. Holčička nejspíš vypadla ze dveří, ale dosud není jasné, jak je to možné. Podle informací TV Nova šlo dítě před smrtí na WC v doprovodu rodičů.

Televize uvedla, že o dívenku přišla čtyřčlenná rodina. „Prvotní informace byla, že dítě pravděpodobně vypadlo z okna. Později jsme upřesnili, že není zřejmé, zda to bylo z okna, nebo ze dveří,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. A vypadá to, že skutečně vypadla ze dveří.

Policie v pondělí v depu prošetřovala vlakovou soupravu, v níž se neštěstí stalo. A testovala právě dveře. Na vině totiž může být i technická závada. Vůz pochází z řady BDs, který se vyráběl v letech 1974 až 1981 ve východoněmeckém Budyšíně, ale byl zmodernizován tak, aby odpovídal současným bezpečnostním standardům.

Blokování dveří je automatické, to znamená, že ho nikdo neovládá, ale uskuteční se automaticky samo u řádně zavřených dveří. Ty se zablokují proti otevření po překročení rychlosti 5 km/h. Jde o rychlost chůze člověka,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Video  Holčička (3) vypadla z okna jedoucího rychlíku. Nehodu nepřežila.  - ZZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

evamarie ( 26. července 2016 15:37 )

přesně, v neděli odpoledne, vlak plný lidí...buď nikdo nic nevěděl, což je dnes normální...nebo jak jsem psala, vypadli děti dvě, pač jiný svědek na jiné diskuzi píše, že ji držel malej bráška, ale neudržel a dívka vypadla z okna, takže jedana ze dveří a jedna z okna... do prd..., to fakt dospělí neví, jak jim dítě mohlo vypadnout z vlaku?

evamarie ( 26. července 2016 14:54 )

aji kdyby se za jízdy otevřeli, pokud se držíš, nevypadneš. je záhadou, že zrovna když šli kolem, tak se dveře otevřeli. zřejmě dítě stálo u dveří, což se za jízdy nesmí......je divné, že jeden svědek píše, že viděl maminky a dvě děti jít uličkou a další viděl jak bráška drží mladší sestřičku a ta se koukala z okna......asi jel každý jiným vozem, a děti tam vypadli dvě....prosím vás, vlak je dopravní prostředek pohybující se velkou rychlostí, člověk tam má sedět na ***i a né běhat a skákat, a pokud už se musím přemístit na wc, nebo procházet vozem, tak se zvlášť v prostoru dveří musím držet, je to jen materiál, který může selhat, proto je také jasně napsáno, že se u dveří a na jejich částí nemá za jízdy stát....a na víc VLAK NENÍ DĚTSKÉ HŘIŠTĚ!!!!!!!!!!!!!! I V AUTĚ DÁVÁTE DÍTĚ DO AUTOSEDAČKY...TAK JE LASKAVĚ NENECHÁVEJTE BĚHAT PO VLAKU A SKÁKAT PO SEDAČKÁCH ČI LOZIT PO OKNECH!!!!!!!!!!! JE TO ŽIVOTU NEBEZPEČNÉ... vlak může kdykoliv cuknout či prudce brzdit...a dveře se mohou otevřít,.... je to ovšem velká tragedie...o tom žádná... a pro veřejnost se mají uvést pravdivé okolnosti....a pokud jeli dva dospělí, nechápu, proč šla matka s obouma dětma zaráz na wc? dvě nemůže dost dobře chránit.....

deep_ass_flsting ( 26. července 2016 07:24 )

Buď to byli cigoši, nebo jiná podobná odpadní stoka. Jinak to není možný.

fotrpjotr ( 26. července 2016 05:09 )

Zítra se dozvíme,že někdo přemístil cedulku WC na výstupové dveře.

paralenka ( 25. července 2016 23:54 )

Ano? Pokud si pamatuji, tak ten rachot, kdy jezdila auta integrovaného systému kolem Moravy (to je řeka) a v hospodské zahrádce na nábřeží nikdo z nás nechápal, co se děje, proběhl včera! Pokud nechcete takové zprávy číst, nemusíte, není o co stát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání