Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Expert kárá nápad Zemana: Mít v Mnichově všichni lidé zbraně, postřílí se

Autor: simao - 
25. července 2016
13:55

V souvislosti s přibývajícími teroristickými útoky se objevují hlasy po vyzbrojení civilního obyvatelstva. Mezi českými politiky to opakovaně říká prezident Miloš Zeman. Takovou vizi označil ale za dětinskou a populistickou bezpečnostní analytik Jan Schneider. V Českém rozhlasu upozornil, že mít všichni lidé zbraně, došlo by třeba naposledy v Mnichově k tak nepřehledné situaci, že by hrozil masakr.

Podle bezpečnostního analytika a bývalého zpravodajce Jana Schneidera různí politici „dětinsky a populisticky plédují pro to, aby se obyvatelstvo ozbrojilo“ s argumentem, že by to něčemu zabránilo.

„V této situaci, kdy nesporně i ochranka v tom podniku i policisté měli dost co dělat, aby se zorientovali, jak to je, tak představte si, že někdo z ozbrojených občanů, který se chce bránit, vytáhne zbraň. Jak se budou tvářit ti ostatní občané, kteří se také chtějí bránit a kteří také mají zbraň. V takovéto nepřehledné situaci se domnívám, že by mohlo dojít k příšernému masakru,“ řekl Schneider ve vysílání Českého rozhlasu.

Anketa
Jste pro, aby bylo kvůli hrozbě útoků civilní obyvatelstvo více vyzbrojeno zbraněmi?
počet hlasujících: 162
Anketa
Jste pro, aby bylo kvůli hrozbě útoků civilní obyvatelstvo více vyzbrojeno zbraněmi?
ANO
80 %
NE
20 %
počet hlasujících: 162

Schneider upozornil, že už dnes je na černém trhu příliš mnoho krátkých střelných zbraní, tedy pistolí, jakou střílel třeba 18letý mnichovský terorista. Pozastavil se však i nad tím, že původně se hovořilo o třech útočnících s dlouhými střelnými zbraněmi. Hrozící masakr je i v této souvislosti podle něj silný důvod proti tendenci, aby se obyvatelstvo ozbrojovalo.

„Ono to zní chlapácky, ale to je asi tak všechno. Já myslím, že je to velice nerozumné. Ti lidé nemohou mít dostatečný výcvik, nemohou si udržovat tu kondici, nemají taktické znalosti, nemají dostatek informací. A když se toto - a to myslím, že jsme byli docela dobře infromováni - rozeběhne mezi lidmi, takové informace, že jsou tři ti pachatelé, tak ti lidé by se tam prostě asi postříleli,“ dodal Schneider.

Jedním ze zastánců ozbrojení civilního obyvatelstva je poměrně čerstvě např. prezident Miloš Zeman, který nedávno během návštěvy Středočeského kraje uvedl: „Po útocích v Paříži jsem změnil názor na držení zbraní. Kdyby v tu chvíli měl někdo z lidí v kapse pistoli, nemuselo to tak tragicky dopadnout.“

noacojezase ( 25. července 2016 20:05 )

A druhej by sejmul jeho a třetí toho druhého atd.

tgbg ( 25. července 2016 18:55 )

Hlavně nikdy nesmí dostat zbraně do ruk komunističtí vyvrhelové a vrazi. Komunisti již jednou provedli ozbrojený puč(1948), při kterém obsadili továrny a vyhnali z nich milióny pracujících dělníků. Dělníci byli po komunistickém puči znovu do továren nahnáni, ale ne jako lidé kteří si potřebují vydělat na spokojený život, ale jako otroci komunistických a ruských otrokářů. Po 40ti letech byly tyto továrny totálně zruinované, protože komunističtí vyvrhelové do nich nedávali ani korunu a všechno co se vyrobilo odesílali svým otrokářským spojencům do Ruska.

zab_haz ( 25. července 2016 16:56 )

Pan "expert" zjevně ještě nevyrostl z dětských snů o hraní si na hrdiny. Nevím, proč by se lidi měli postřílet. Pistoli člověk nenosí proto, aby si hrál na debi- pardon, na hrdinu, to všichni rádi přenecháme policistům a jiným, kteří jsou za to od nás placeni! Ale když má člověk pistoli u sebe, nemusí se pak nedej pámbu krčit za barovým pultem, poslouchat blížící se kroky, blížící se výstřely, a modlit se, aby mu zbylo místo deseti aspoň čtrnáct vteřin života!

hejhej ( 25. července 2016 16:34 )

Takže, podle "experta" vraždit mohou v Evropě jenom muslimové ??? Stále se ta vražedná verbež jenom omlouvá. Jsou to pralidé s násilnickými návyky, 1 000let pozadu. A tyto zločince natahala kráva Merkelová do Evropy.

aaobcanka ( 25. července 2016 15:30 )

Dejte všem Evropanům domů zbraně, jinak nás muslimové postřílí do jednoho ! Mříže na okna, bezpečnostní skla a dveře, pistole a pušky lidem EU. Odebrat miliardy nejen našim tzv. tunelářům a za ně vybudovat bunkry, propojené ze všech domů. Chce to ale VŠ-vedení, techniky z ČVUT a z německých VŠ technických škol. Jedině technici mají logické, systematické, analytické, kompatibilní aj. myšlení !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa