Karlovy Vary žijí filmem i prameny

Hlavní město Karlovarského kraje nabídne turistům skutečně mnoho. Milovníky relaxace potěší četné ozdravné programy. Pokud máte rádi historii, potěší vás řada historických památek. Například pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla nebo barokní kostel sv. Máří Magdaleny. V Karlových Varech se v průběhu roku koná řada zajímavých akcí, jako je světoznámý filmový festival. Zde naleznete nejzajímavější události.

Za koupelí i jinam - lázně Karlovarského kraje

Lázně v Karlovarském kraji nejsou jen Karlovy Vary. Vydejte se třeba do Františkových Lázní, které kromě unikátních pramenů nabízí krásné parky, mnoho historických staveb a pomníků. Můžete navštívit také lázně Jáchymov. Zdejší prameny obsahují jednu z nejvyšších koncentrací radonu z celého světa. Lázně Jáchymov jsou jedinými radonovými lázněmi v Česku.

Turistika za historií - hrady a zámky Karlovarska

O panská sídla, pevnosti a jiné památky v Karlovarském kraji není nouze. Jednou z nejvýznamnějších je hrad Loket, který kdysi obýval i sám král Karel IV. Dalším skvělým místem pro všechny milovníky historie je zámek Bečov nad Teplou, který mimo jiné hostí i relikviář sv. Maura s ostatky světců. Dalšími skvělými turistickými cíli jsou zámky Valeč nebo Kynžvart.

Pěšky do parků i hor Karlovarského kraje

Pokud milujete dlouhé pěší výlety a horskou přírodu, Krušné hory budete opouštět jen velmi těžko. Kromě stovek kilometrů turistických stezek se zde nachází i řada kuriozních míst. Objevte například důlní skanzeny, které byly dříve využívány k těžbě drahých kovů, nebo některý ze zoo parků. (Kam na výlet v Krušných horách?)
Za skvělou procházkou ale můžete vyrazit i do národní přírodní rezervace SOOS, jejíž nedotčenou přírodou prochází dřevěné naučné stezky. Dobře se projdete také Kladskými rašeliništi. A dech vám vyrazí také žulový masív Svatošské skály.

Tipy na dovolenou v Karlovarském kraji

Další související odkazy

Na kole Karlovarskem

Krušné hory: 20 tipů, kde si nejlépe zalyžujete 

Historie a zábava v Lokti! 

Státní památky v Karlovarském kraji nabídnou letos novinky 

Bazény, aquaparky, koupaliště - kde je nejlepší koupání na Karlovarsku 

Nejkrásnější hrady a zámky Česka: Plzeňský a Karlovarský kraj