Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sexuální skandál v mediálním gigantu: Šéf Fox News rezignoval. Obtěžovat měl 20 žen

Autor: mka, shp - 
21. července 2016
22:41

Choval se, jak neměl a doplatil na to. Ředitel zpravodajství a výkonný ředitel americké televizní stanice Fox News Roger Ailes odstoupil poté, co ho hlasatelka zpráv stanice obvinila ze sexuálního obtěžování. Nebyla však jediná. Celkem ho z harašení obvinilo 20 žen.

Bývalá televizní zpravodajka Gretchen Carlson, která byla jedním z pilířů zpravodajského týmu Foxu, stanici opustila po jedenácti letech. Nedlouho po té svého bývalého šéfa obvinila ze sexuálního obtěžování a podala na něj trestní oznámení.

Carlson uvedla, že Ailes měl záměrně brzdit její kariéru, protože odmítala jeho sexuální návrhy. Jak stanice Fox News, tak Ailes její obvinění odmítali. „Obvinění Gretchen Carlson jsou nepravdivá. Jde jen o odvetu za to, že se televizní stanice rozhodla neprodloužit s ní smlouvu na další období. Stalo se tak proto, že sledovanost jejího pořadu byla tristní.“

Podle The Guardian ale Carlson nebyla zdaleka jediná. Na sexuální obtěžování si stěžovalo více než 20 žen. „Obvinění jsou vážná. A zprávy o nich ještě přicházejí,“ prohlásil mluvčí John Garger. K sexuálnímu obtěžování mělo docházet několik dekád.

Zobrazit celou diskusi