Začalo to už Třiceti případy majora Zemana. V epizodě Romance o nenápadné paní ztvárnil hrubiánského fotbalistu, který svým chováním dožene manželku (hrála ji Gabriela Vránová) ke skoku pod vlak.

Už tam herec ztratil spousty fanynek, které ho milovaly pro jeho podmanivě sametový hlas. A rolí v Pitavalu to jen dorazil... „Hned jsem pocítil následky – manželka mě poslala na Vánoce pro maso a prodavačka mi ho odmítla prodat!“ vzpomíná herec.

Naposledy se na obrazovkách objevil minulý rok v roli otce primáře Davida Suchého (Jan Čenský). A jako vždy mu role protivného morouse sedla. Dočká se alespoň na stará kolena kladné role?

„To ví sám Bůh a potom možná někteří producenti a režiséři, co si na mě vzpomenou. Opravdu nevím, zatím nemám nic na stole,“ říká Klem, který stále hraje v Městských divadlech pražských. „Na jaře jsme měli premiéru Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách. Přijďte se po prázdninách podívat, je to ohromná legrace!“

Strach o manželku

Ač prý Jiří Klem není ve svém věku jako rybička, momentálně mu větší starost dělá manželčino zdraví. „To, co můžu, zvládnu v chůzi a v akci, ale ona to má mnohem složitější. Tak nám držte palce,“ říká herec s tím, že koncem srpna by se snad mělo vše vyřešit.

Fotogalerie
8 fotografií