Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka vyskočila před požárem z balkonu: Syn se díval, jak z ní odpadává kůže

Autor: lm - 
21. července 2016
12:18

Před několikametrovými plameny musela skočit z okna! Při ničivém požáru v Banské Bystrici se vážně zranila 37letá Lucia a nyní v nemocnici bojuje o život. Matka dvou dětí ale nejspíš požár úmyslně založila.

V paneláku na banskobystrickém sídlišti Podháj začalo hořet krátce po půlnoci. Z bytu v prvním poschodí šlehaly několikametrové plameny a na balkoně stála vyděšená 37letá žena, která nevěděla, jak před požárem uniknout. Oheň jí totiž odřízl únikovou cestu přes byt.

Na dvoře stál její 11letý syn, který vše pozoroval z první řady. Sousedi na ženu křičeli, aby vyskočila a zachránila si tak život. Lucia se k tomu ale odhodlala, až když na ní začalo hořet oblečení. „Skočila z okna, noha se jí zachytila a spadla dolů. Ležela na zemi, jak jsem ji chytil, tak mi kůže zůstala v ruce, tak moc byla popálená,“ popsal TV JOJ svědek.

Záchranáři ženu s popáleninami třetího stupně ihned převezli do banskobystrické nemocnice, odkud putovala do bratislavského popáleninového centra. Lucia je momentálně v umělém spánku. Popáleniny má na 50 procentech těla a lékaři dělají vše pro to, aby ji zachránili.

Žena v bytě bydlela s přítelem a dětmi. Jedenáctiletý syn policistům řekl, že ho máma krátce před požárem poslala na dvůr, odkud skrz okno viděl, jak v kuchyni podpálila záclonu. Motivem jejího konání podle TV JOJ měly být dlouhotrvající rodinné spory. V poslední chvíli si to ale patrně rozmyslela.

Video  Noční požár v Banské Bystrici  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání