Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Mrakodrap se proměnil v ohnivé peklo: Hoří většina budovy, hašení komplikuje silný vítr

Autor: lm - 
20. července 2016
16:25

Další ohnivé peklo v Dubaji! Masivní požár zachvátil 75podlažní mrakodrap Sulafa. Kvůli ohni musely být evakuovány stovky lidí. Hasičům se kvůli silnému větru dlouho nedařilo plameny dostat pod kontrolu.

Další dubajský mrakodrap se proměnil v ohnivé peklo. Požár zachvátil 75podlažní věž Sulafa a oheň se kvůli silnému větru rychle šířil. Z hořícího mrakodrapu odpadávaly trosky a hasičům se nedařilo dostat požár pod kontrolu. Požár zachvátil zhruba dvě třetiny budovy. Na místě operovalo podle svědků zhruba 10 hasičských vozidel.

Z mrakodrapu a okolí musely být evakuovány stovky lidí. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti. Podle listu Time Out Dubai požár vznikl kolem 14:28 v 35. patře. Hořící trosky posléze spadly na spodní balkony a požár se začal rychle šířit. Hasičům se podařilo plameny dostat pod kontrolu až k večeru.

Věž Sulafa je s výškou 285 metrů 23. nejvyšší mrakodrap v Dubaji a 127. na celém světě. V budově je mimo bytů tělocvična, bazén, dětské hřiště a parkoviště pro všechny rezidenty.

V Dubaji jde za poslední rok o několikátý požár mrakodrapu. Na Silvestra vypukl rozsáhlý požár v luxusním hotelu The Address Downtown. Hasiči s plameny bojovali více než 20 hodin. Nikdo nepřišel o život, ale podle odborníka se dají očekávat podobné katastrofy. Bezpečnostní expert Phil Barry, který tam pracoval, vysvětlil listu The Daily Telegraph, že při stavbě většiny tamních výškových budov byl prý použit vysoce hořlavý materiál.

Video  Požár dubajského mrakodrapu Sulafa  - YouTube
Video se připravuje ...

cestr ( 20. července 2016 18:30 )

Proč by měl, jen hoří, žádná letadla. Co se udivuješ.

Zobrazit celou diskusi