Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útok v Nice: Terorista si pár hodin před vraždou fotil selfie v kamionu smrti

Autor: sou - 
19. července 2016
16:36

Terorista z Nice si před svým šíleným běsněním při oslavách pádu Bastily stihl udělat i několik selfie zevnitř 19tunového kamionu, ze kterého udělal smrtící zbraň. Na fotografii, která byla pořízena jen pár hodin před masakrem, s ním pózuje i jeho přítel v bílém dresu týmu Paris St Germán. Mohamed Lahouaieje Bouhlel na obou snímcích vypadá uvolněně a šťastně, nic nenasvědčuje tomu, že se chystá spáchat masovou vraždu.

První snímek byl pořízen dva dny před masakrem v Nice, tedy 12. července. Bouhlel sedí v kabině pronajatého 19tunového kolosu se vztyčeným prostředníčkem vedle svého přítele. Druhá pak byla pořízena od den později, tedy jen pár hodin před jeho běsněním na promenádě v Nice, při kterém zabil i 10 dětí. 

Masakr v Nice: Terorista se jen pár hodin před masakrem fotil v náklaďáku. Masakr v Nice: Terorista se jen pár hodin před masakrem fotil v náklaďáku. | Reprofoto- Dailymaiol.co.uk

Webu Daily Mail měl pak zdroj potvrdit, že obě fotky jsou pravé a muž, který s Bouhlelem pózoval před kamionem, má být dokonce ve vazbě. Deník Daily Mirror pak informoval o tom, že si terorista z Nice měl pořizovat také selfie z Anglické promenády, tedy z místa, kde později vraždil. Fotky měl pak odesílat své rodině do Tuniska.

Podle textových zpráv se na útok těšil

V jeho telefonu policie nalezla i textové zprávy, které nasvědčují tomu, že se Bouhlel na masovou vraždu dokonce těšil. „Je to dobrý. Mám vybavení,“ stálo v jedné z nich. V další zprávě, kterou poslal ve 22:27, pak zase některému ze svých přátel a zároveň komplicovi poroučel: „Vem s sebou víc zbraní. Přines je za 5 C.“ Texty SMS zpráv pocházející od zdroje blíž seznámeného s případem, citovala francouzská televize BMF. 

Podle jejich redaktora by číslo pět mělo znamenat časový údaj, tedy 5 minut. C by pak mohlo značit člověka, kterému měl příjemce textové zprávy zbraně předat. Útočníkův bratr Džábir v Tunisku řekl Reuters, že mu bratr ve čtvrtek odpoledne naposledy zavolal a poslal fotku, na které se nachází v davu v Nice. Na fotce „vypadal šťastně a radostně, hodně se smál“.

Vražedná jízda, která se odehrála v půl jedenácté večer na výročí pádu Bastily, si vyžádala zhruba dvě stovky zraněných a 84 obětí na životech. Horor trvající 45 vteřin skončil teprve ve chvíli, kdy policie útočníka zasáhla a vpálila mu kulku do čela.

VŠE O ÚTOKU V NICE ČTĚTE ZDE




jiri.k ( 19. července 2016 22:48 )

Nemělo by zapadnout, že tu kouli do tý jeho islámem vypláchlé palice vpálila žena, což je pro mohamedány potupa. Myslím si, že aláh není velký, ale naopak aláh je malý, bezvýznamný až trapný.

lunatic ( 19. července 2016 19:21 )

Jasně-kdysi takto,podobně vypadal;samozřejmě je mu dnes již kolem 50-ti? ,nevím přesně ... a hledat se mi nechce

majojo ( 19. července 2016 18:55 )

A prosím tě, kdy jsi naposledy viděl Honzu Musila? Ono kdysi nějak vypadal a dneska už vypadá tak nějak jinak, ne jak si ho pamatuješ.

majojo ( 19. července 2016 18:52 )

Líbí se mi, jak se ty ftoky, které by měla mít policie a nezveřejňovat, rychle rozběhly po bulváru. No tak tam zařvalo sto lidí, bóže! Těm už nikdo nepomůže, tak proč bych si neměl k prachům trošku pomoct i já?

lunatic ( 19. července 2016 18:47 )

Zase jen fakticky - na fotu č.1,vedle té kabiny auta je podoba s p.Honzou Musilem dost značná

Zobrazit celou diskusi