Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ožralý naboural 29 aut, navíc nebyl pojištěný: Expolicista Kadlec zaplatí 1,65 milionu!

Autor: haj, rvs - 
18. července 2016
20:39

Říká se, že za blbost se platí. V tomto případě to rozhodně platí. Expolicista Karel Kadlec (46), který v dubnu v opilosti a pod prášky sedl do auta a naboural snad všechna auta v ulici, nebyl pojištěný. Nyní tedy musí zaplatit škodu přes milion a půl korun. Kromě peněžního postihu mu také hrozí tříletý trest.

Horentní sumu bude po Kadlecovi kvůli chybějícímu povinnému ručení vymáhat Česká kancelář pojistitelů, která již vyplatila 1 179 573 korun. Bývalý policista během opilecké jízdy po pražských Vinohradech zvládl poškodit hned 29 aut, z toho 18 majitelů dostalo odškodnění. Ve zbytku případů buď probíhá likvidace, nebo poškození ještě pojišťovnu ani nekontaktovali.

Osudná „krasojízda“ se odehrála v úterý 12. dubna. Kadlec měl v krvi 1,31 promile alkoholu a spolykal také nějaké léky. Po nehodě ani nechtěl policii vydat řidičský průkaz a tvrdil, že ho nemá. Bránil se také rozboru krve s tím, že nemocnice je špinavá a lékař je černoch. Když ale vystřízlivěl, za bouračku se omluvil a dušoval se, že způsobenou škodu zaplatí.

Peníze ale nejsou to jediné, co může expolicista ztratit. Již dříve za řízení pod vlivem vyfasoval podmínku, nyní mu hrozí až tři roky za mřížemi. Kromě toho přišel také o práci, bez nároku na výlohy ho totiž vyhodil sám ministr Chovanec.

 

 

 

kecal ( 27. srpna 2016 05:39 )

byvalyvoliccssd4 ( 19. července 2016 00:42 )

Ve světě frčí sérioví vrazi, my máme sériového bourače.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání