Co nevidět oslaví kulaté narozeniny Vlastimil Harapes (69). V úterý baletní mistr pořádal předčasnou narozeninovou oslavu na jevišti Státní opery, kde hýřil úsměvy a dobrou náladou. Jenže ve skutečnosti hvězdě baletu do smíchu vůbec nebylo. Jeho rodinu totiž potkalo obrovské neštěstí.

Video
Video se připravuje ...

Hrůzné detaily smrti Harapesova synovce: Rozdrtil ho těžký stroj!  Eliška Vinterová, Lukáš Červený

Mistrův prasynovec, teprve pětadvacetiletý David, zemřel. „Ve čtvrtek mě zasáhla smrt mého prasynovce Davida. Šel do práce, kde zkolaboval. Zničehonic se sesul k zemi a zemřel,“ řekl smutný Harapes. Teď se však baletní mistr dozvěděl, jak ve skutečnosti ke smrti mladého člověka došlo. „Včera mi volal můj synovec a Davidův otec. Jak jsem z toho telefonátu vyrozuměl, tak byl v práci na nějaké kontrole a zachytil ho za oblečení pás, takže ho to asi teda rozdrtilo a rozmačkalo,“ řekl deníku Aha! Harapes s tím, že jsou z toho všichni v rodině v šoku.

„Co dělal za práci, přesně nevím, ale bylo to někde, kde jsou těžké stroje. Zatím se to prý celé v tom podniku prošetřuje, protože to tak nemohou nechat,“ svěřil smutně baletní mistr. Doufá, že se smrt jeho prasynovce co nejrychleji vyšetří. „Byla to nešťastná náhoda, za týden by mu bylo šestadvacet. V pondělí bude mít pohřeb. Je to opravdu tragédie,“ dodal Harapes.

Fotogalerie
7 fotografií