Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Manuál naštvané ženy: 7 věcí, které musíte udělat po rozchodu s grázlem

  • Jestli se rozejdete s mužem, který vám ublížil, není důvod s ním setrvávat déle v kontaktu.
    17. července 2016 | 06:00

    Nikdo z nás není neomylný. A tak se stane, že do svého milostného života pustíme nějakého Daniela Cleavera – stejně jako Bridget Jones. Vztah s ním je ale jako pomalá cesta do pekla, a to ať už toho vztahového, psychického nebo třeba i finančního. Ve chvíli, kdy prozřete, je nejvyšší čas vycouvat. A to jednou provždy. A buďte šťastná, že v tom ještě nejsou žádné závazky. 

  • Řekněte o tom všem

    Být empatické
    Autor: Profimedia.cz
    Jste dospělá, rozchod s ním tedy nemusíte hned vytrubovat do světa na Facebooku. Vaše spolužáky ze základky rozhodně nezajímá, že jste se právě vymanila ze spárů lehkého psychopata. Ale o to víc byste se měla podělit o své zážitky s lidmi, kterým důvěřujete a jejichž názoru si vážíte. Vyslechnete si sice řeči typu "já jsem ti to říkala, že je to blázen", ale pravděpodobně ho tito lidé nesnášejí více než vy. Takže se vás budou snažit držet v dostatečné vzdálenosti od bývalého muže. A vy se mu budete vyhýbat, protože kdybyste pak měla znovu předstoupit před své nejbližší s informací, že jste opět spolu, vypadala byste jako nejhloupější žena na světě. Byť se říká, že nám může být fuk, co si o nás ostatní myslí, v tomto případě to nemusí být vůbec na škodu.
  • Neopíjejte se!

    Hlídejte se, abyste nepsala srdceryvné zprávy.
    Autor: Shutterstock.com
    Sklenka vína problém nevyřeší, ale voda taky ne – to je sice fajn tvrzení, ale ruku na srdce: kdo s pár deci v krvi udrží na uzdě své emoce? Proto tou první věcí, kterou po rozchodu uděláte, by neměl být alkoholový večírek. Jo, dejte si skleničku, ale nepřehánějte to. Ráno se budete muset vypořádat hned s dvojí kocovinou – jak fyzickou, tak morální. Tedy v případě, kdy se neudržíte a začnete psát svému ex zprávy. A je jedno, jestli jsou to srdceryvné zprávy o tom, jak si bez něj nedovedete představit život, nebo naopak esemesky o tom, jak mu přejete pomalou a bolestivou smrt. Zůstaňte elegantní za každou cenu, a hlavně nad věcí! No a kdyby náhodou, tak raději odevzdejte telefon tomu, s kým půjdete pít.
  • Nebuďte patetická

    K anorexii může vést i malé sebevědomí, často zbytečně...
    Autor: Profimedia.cz
    Jen co se dozvíte, co vám ten prevít udělal, pravděpodobně budete přesvědčena o tom, že ho už do konce života nechcete vidět. Toho se snažte držet a nepolevujte! S odstupem času totiž na paměti vytanou ty hezké chvíle, kdy vám s ním bylo fajn a kdy jste vlastně ještě tu jeho pravou tvář neviděla a byla šťastná. Ano, tyhle vzpomínky si určitě nechte a nemažte je z paměti, byla by to přece jen škoda. Jenže teď je na pár týdnů, případně měsíců odsuňte do zadních šuplíčků a do popředí si vytáhněte ty, v nichž vám ubližuje. Bude to bolet, ale zabrání vám to dělat blbosti – jako třeba se k němu vracet. 
  • Buďte neodolatelná

    Nezanedbávejte svůj vzhled, ani když jste po rozchodu!
    Autor: Shutterstock.com
    Pamatuji si jednu chvíli, kdy jsem po rozchodu šla do práce a bylo mi vlastně úplně jedno, jak vypadám. Nenamalovaná, vlasy ledabyle stažené do culíku a na sobě první kousky oblečení, které jsem našla ve skříni. V tu chvíli mi to došlo – a dost! Takhle ne! Pokud jste se tedy nerozhodla zanevřít na všechny vztahy a na svou ženskost. Pár dnů je sice povoleno držet smutek a projevovat ho vzhledem šmudly, ale rychle se seberte. Pokud se zacyklíte ve stavu šedé myši, hůře pak zaujmete někoho nového. A hlavně – ta satisfakce, když po pár měsících potkáte bývalého a jemu vypadnou panty údivem, jaká jste kočka a o co přišel, stojí za to.
  • Vymažte ho ze života

    Hesla milionů internetových uživatelů unikla na ruské fórum!
    Autor: Profimedia.cz
    Pokud jste po čtyřletém vztahu přišla na to, že má váš partner už dva roky paralelně ještě druhou ženu, hraje to tak dokonale, že ani jedna z vás dvou nic neví, pak už není o čem diskutovat. V tu chvíli jen doufejte, že nemáte společné závazky. Pak totiž nemůžete udělat nic lepšího než ho vymazat ze svého života. Nemyslím si, že je infantilní smazat si ho z Facebooku. Nebude vás totiž lákat prohlížet si jeho fotografie, které by vás akorát mohly rozčilovat. A jak se říká: sejde z očí, sejde z mysli. Tady to tak skutečně platí. Navíc pak pod drobnohledem nebudete ani vy z jeho strany. Proč by člověk, který vám takovou dobu lhal, měl vědět, jak se máte a co děláte?
  • Nepouštějte se do diskusí

    žena křičí na telefon
    Autor: Shutterstock
    Většina z těch stoprocentních hajzlíků ví moc dobře, jak na vás. Pravděpodobně je to mistr ve hře na city a v tu správnou chvíli spustí Ódu na smutek. Začne vám psát, jak mu strašně chybíte, jak bez vás nemůže žít, že to nejlepší, co ho v životě potkalo, jste vy. Případně se o vás začne zajímat – jak se máte, co děláte. Vůbec na to nereagujte! Jakmile jednou odepíšete, dáte mu najevo, že není ještě vše ztraceno, že když to na vás bude ještě chvíli zkoušet, vyměknete. Až vám od něj přijde další zpráva, vzpomeňte si na to, co bylo důvodem k rozchodu. Ono ho to po chvíli přestane bavit, když uvidí, že se už znovu na udičku nechytnete. 
  • Nemstěte se

    Nesnažte se mu mstít.
    Autor: Shutterstock.com
    Jedna z prvních věcí, které po rozchodu s člověkem, který vám ublížil a tahal vás za nos, budete chtít udělat, je vrátit mu to. S kamarádkami nad lahví vína budete střádat plány, jak mu to oplatit a ponížit ho. Ať už se mezi vámi stalo cokoliv, nedělejte to. Dotyčný vám za to nestojí. Je zbytečné marnit energii na něj, i když je to v souvislosti s bolestí. Nikde navíc nemáte jistotu, že vaše ďábelské plány padnou na úrodnou půdu, případně zda tím neublížíte i někomu jinému, kdo je v tom vlastně nevinně. 

Klíčová slova:  láska a vztahy, rozchod, vztek, nevěra, psychopat
Diskuse ke článku
.