Žena zhubla o hmotnost jednoho člověka, ale nebyla spokojená. Proč?

Tanya zhubla o polovinu své váhy, ale stále se svým vzhledem nebyla spokojena.
Foto: Profimedia.cz
17. července  2016 
 06:00

Tanya vážila 170 kilogramů, trpěla  záchvatovitým přejídáním. Během pár let se jí podařilo zhubnout na 85 kilogramů, takže by se zdálo, že by mohla skákat radostí do stropu. Jenže ne. Tanyu Benedikt její vzhled stále neuspokojoval. 

Většinu života byl pro Tanyu Benedikt na denním pořádku fast food. Také jedla sladkosti a samé nezdravé věci. Trpěla záchvatovitým přejídáním, v důsledku čehož se dostala až k váze 170 kilogramů. Během života se snažila držet nejednu dietu, ale nic nevydržela dlouho, případně diety u jejího organismu nefungovaly. 

Do rukou odborníků
Výstižný nápis "Curves", neboli "Křivky".
Autor: Profimedia.cz

Svěřila se tedy do rukou odborníka, který jí nasadil dietu s hCG hormony. Potom totiž člověka nehoní tolik mlsná a nemá hlad. Omezila tak denní příjem energie na pouhých asi 2200 kJ. Přitom normální člověk by měl mít denní příjem kolem 8000 kJ, pokud zrovna nehubne. I když po této dietě zhubla za dva roky o 57 kilogramů, pořád trpěla nadváhou.

A ta jí velmi znepříjemňovala život. Bolely ji záda, klouby, nemohla se moc hýbat, každý pohyb jí dělal problém. Nakonec se rozhodla, že jedinou cestou z utrpení zvaného obezita je podstoupit operaci zmenšení žaludku. To bylo pro ni zjevně tou správnou cestou, protože za dva roky zhubla ještě o skoro 15 kilogramů.

Když jí lékaři kůži odstranili, vážila o 13 kilogramů méně.
Autor: Profimedia.cz

Něco za něco

Jejích vysněných 85 kilogramů ale bylo draze zaplaceno. Protože zhubla o polovinu své váhy, na těle jí zůstala viset spousta kůže, které se ne a ne zbavit. Navíc přišla o prsa, ztratila se jí veškerá výplň. "Měla jsem vlastně košíčky A, ale v nich jsem měla naskládanou akorát tu zbylou kůži," lamentuje. 

S tím by se nějak srovnala, ale velký problém jí dělala právě ta kůže. "Visela úplně všude! Na rukou, na nohou, břichu, zádech. Připadala jsem si jako létající veverka. Snažila jsem se to brát s nadhledem, ale nešlo to," říká žena. Kvůli tomu se nemohla hýbat tak, jak by si přála. Představte si, že tancujete, běháte nebo třeba lyžujete a neustále kolem vás plandá kůže. 

Oslava? Ani náhodou!


Vždycky čekala, že až pokoří váhu 90 kilogramů, bude oslavovat, ale jakmile na to došlo, neměla chuť. "Připadala jsem si odporná," vzpomíná. Takže jednoho dne si řekla, že takto už to dál nejde, a rozhodla se podstoupit plastickou operaci. A hned dvojího rázu. Nechala si odstranit přebytečnou kůži a zvětšit prsa. 

Nakonec z ní lékaři odřízli 13 kilogramů přebytečné kůže a vymodelovali prsa na velikost DD. "Konečně se cítím dobře, když vidím, jak se mi pod kůží rýsují svaly, což se nikdy předtím nedělo!" raduje se. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji