Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilý Matěj smetl autem chlapečka (†6): Tak jsem vožralej, no a co, vykřikoval prý po nehodě

Autor: lac, ljš - 
9. července 2016
05:00

Usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem alkoholu. Z toho policie obvinila řidiče Matěje Š. (23). V Razicích na Teplicku zavinil smrt chlapce (6), v krvi měl dvě promile. Po nehodě prý vykřikoval, že takto jezdí normálně. Skončil ve vazbě.

Naboural do domu, náraz vůz odrazil a smetl dva bratry a jejich babičku, kteří nastupovali do vozu zaparkovaného na okraji silnice. Mladší z chlapců zemřel v sanitce, jeho bratr (9) a babička (63) jsou v nemocnici.

Žena je po operaci. „Intenzivní péče pokračuje hospitalizací na oddělení úrazové kliniky Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem,“ řekl mluvčí nemocnice Jiří Vondra. Ke zdravotnímu stavu chlapce se s ohledem na věk nechtěl vyjádřit. Podle informací Blesku by i ten měl být mimo ohrožení života.

Podle svědků, se kterými mluvila televize Nova, Matěj Š. po nehodě nevyjádřil žádnou lítost. Naopak. „Ten prej měl vykřikovat: No a co, tak jsem vožralej. Já takhle jezdim normálně,“ uvedl jeden z místních. Šokovaní obyvatelé vesničky pak chtěli řidiče zbít. „Zavolali jsme policii, ta ho naložila do auta, tak se ta situace trochu uklidnila,“ popsal zdrcený příbuzný zemřelého chlapečka.

Policie na řidiče Matěje Š. z Bíliny podala návrh na vzetí do vazby, který soud přijal. Případ dozoruje mostecké státní zastupitelství a vyšetřuje mostecká policie, protože babička dětí je zaměstnankyní zastupitelství v Teplicích.

tvujosudzmrde ( 22. srpna 2016 09:27 )

 V ČR JE TO SAMEJ TUPEJ DEBIL A PRIMITIV!!!!TEDY KROMĚ MĚ A MÝCH PEJSKU!!!

podnebny ( 22. srpna 2016 08:22 )

 Nechápu, na co zvyšovali pokuty, když po silnicích jezdí dál takovéto zrůdy. Raději měli zvýšit tresty, za tohle jednání přímo doživotí. A o trestu smrti by se mělo znovu rozhodnout v referendu.

normanka ( 10. července 2016 04:40 )

pomazat a hodit mravecům

marlen52 ( 9. července 2016 23:00 )

 vypadá na těžkého frajera a přitom je to pablb jen ať mu v kriminále daj co proto

toriaya ( 9. července 2016 21:41 )

Hraje PS4 Need for speed.... Proboha nestrašte, že by se toto mohlo rozmnožit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání